The Cure - Mixes of a Lost World (2025)

Label: Polydor

1. I Can Never Say Goodbye [Paul Oakenfold "Cinematic" Remix] (4:15)
  2. Endsong [Orbital Remix] (6:23)
  3. Drone:Nodrone [Daniel Avery Remix] (5:20)
  4. All I Ever Am [Meera Remix] (8:02)
  5. A Fragile Thing [Âme Remix] (5:33)
  6. And Nothing Is Forever [Danny Briottet & Rico Conning Remix] (5:28)
  7. Warsong [Daybreakers Remix] (6:17)
  8. Alone [Four Tet Remix] (6:16)
  9. I Can Never Say Goodbye [Mental Overdrive Remix] (7:10)
  10. And Nothing Is Forever [Cosmodelica Electric Eden Remix] (8:41)
  11. A Fragile Thing [Sally C Remix] (4:43)
  12. Endsong [Gregor Tresher Remix] (6:05)
  13. Warsong [Omid 16B Remix] (6:04)
  14. Drone:Nodrone [Anja Schneider Remix] (5:00)
  15. Alone [Shanti Celeste "February Blues" Remix] (5:54)
  16. All I Ever Am [Mura Masa Remix] (6:39)
  17. I Can Never Say Goodbye [Craven Faults Rework] (9:03)
  18. Drone:Nodrone [JOYCUT "Anti-Gravitational" Remix] (6:22)
  19. And Nothing Is Forever [Trentemøller Rework] (4:58)
  20. Warsong [Chino Moreno Remix] (4:17)
  21. Alone [Ex-Easter Island Head Remix] (4:41)
  22. All I Ever Am [65daysofstatic Remix] (5:16)
  23. A Fragile Thing [Twilight Sad Remix] (4:27)
  24. Endsong [Mogwai Remix] (10:46)
avatar van Poles Apart
Milking of A Lost World.

avatar van davevr
Ik vind mixed up wel een leuke plaat. Als het zo is, ok.

avatar van Supersid
Da's wel veel van het goede ondertussen: de plaat, de live-plaat, de dubbele remix-plaat. Je gaat al snel denken dat er een centje moet verdiend worden...

avatar van davevr
Die Four Tet remix van Alone is best ok. Fout tet doet zijn ding en het klinkt als Four Tet, ik weet niet of dit nu echt nodig was. draagt het iets bij?
Die Oakenfold remix van I can never say goodbye begint best goed, maar dat einde Dat komt in de regionen van Night of the Proms qua gezwollenheid.

avatar van spoiler
Supersid schreef:

Ik dacht hetzelfde. Weer een melkkoe gecreëerd.

avatar van Castle
spoiler schreef:

Ik dacht hetzelfde. Weer een melkkoe gecreëerd.

Ik had hoop op nieuw materiaal, album.
Ik zou normaal dit blind kopen, maar de vrijgegeven stukken wekken geen goed gevoel op.
Dus laat het even op zijn beloop.

Ik las wel de royalties deel van de band naar WarChild gaat.

avatar van spoiler
Het is dan positief dat een gedeelte van de royalties naar het goede doel gaan.

avatar van Snoeperd
Je kan wel merken dat voornamelijk The Cure-fans berichten plaatsen. De electronica-liefhebber zal dit toch wel smaken. Bij remix albums is het sowieso standaard hit & miss, maar met klinkende namen als Four Tet (die klinkt alvast goed, hoop dat die ‘m speelt als ik ‘m volgende week live zie), Mogwai, Paul Oakenfold Ame, Daniel Avery, Orbital Trentemoller, Ex-Easter Island Head en nog een heel aantal heeft The Cure toch een mooie artiestenlijst bij elkaar geschraapt.

En met een beetje geluk ontdekt de raver via deze weg nog eens The Cure.

Snoeperd schreef:

En met een beetje geluk ontdekt de raver via deze weg nog eens The Cure.

Ik ben nu wel die electronica liefhebber maar het uitgebrachte is toch niet zo speciaal tot nu toe? Die Four Tet remix is Four Tet op automatische piloot. Best ok maar hij heeft veel beter gemaakt. Die Oakenfold is gewoon slecht. Die was goed rond 1995, net zoals Orbital. Avery en Anja Schneider zijn de enige waar ik naar uitkijk van die bende. Mura Masa krijg ik al angst van

avatar van davevr
Dan toch één. Daniel Avery levert een remix en zowaar goed. Staat al in een playlist van mij

avatar van Minneapolis
Melkkoe klagers: waarom wordt bands verweten als ze veel versies uitgeven? Je ben vrij je gewoon aan 2 glazen per dag houden. Mij smaakte het origineel al net niet helemaal dus ik heb al gegeten en gedronken. Maar voor de liefhebber is het alleen maar lekker toch?

avatar van dazzler
Nog te verschijnen:

Home demos of a lost band
Rehearsal room demos of a lost band

Outtakes of a lost band
Rough mixes of a lost band

In zwart, transparant en splattered vinyl edities.

Gelukkig zijn de live tickets democratisch.

avatar van jordkaka
Meh. Beetje onnodig

avatar van Pitchman
Klinkt allemaal heel aardig.
Verrassend fris en van een andere invalshoek gedaan zonder dat de song wordt verkracht.
Met respect gedaan. Ik klaag er niet over.
Heb gewoon de driedubbele cd aangeschaft. Ja , ik ben Cure fan.
Komt ook op vinyl uit.

avatar van davevr
Ik ga een storm ontketenen...

Het is niet veel dat een remix album bij mij beter scoort dan het origineel.

avatar van daniel1974nl
Dit zijn niet de eerste de beste op een vaag zolderkamertje gemaakte remixes en klinken bij vlagen echt ontzettend goed en leveren als zodanig meerwaarde op het bestaande album.

Is het nodig. Waarschijnlijk niet maar het is wel lekker.
Is het een leuke aanvulling. Eigenlijk net als de 3 disc editie van Mixed Up. Ook over de toegevoegde waarde daarvan zijn de meningen verdeeld.

Ik kreeg daarna spontaan zin om een CD van Robert Miles op te zetten

avatar van Minneapolis
Van mij hoeft het gros ook niet, maar nummertje 3 Drone:Nodrone [Daniel Avery Remix] is wel een aanwinst; lekker donker en niet al te electro achtig zoals grotendeels cdtje 2 en 3.
En I Can Never Say Goodbye [Paul Oakenfold "Cinematic" Remix] klinkt inderdaad als een soundtrack (beetje cliche maar niet verkeerd).

avatar van lennon
Ik moet zeggen dat de 1e luisterbeurt me toch niet tegenvalt.
Daar was ik dus te snel met mijn oordeel.

avatar van itbites
Ik vind het een mooie uitgave. Ik snap de melkkoe-gedachte wel maar persoonlijk vind ik dat het gebodene dan toch tekort wordt gedaan. Niet alles is mijn smaak maar de combinatie van The Cure met deze elektronische invloeden vind ik goed gelukt. Ik ken niet alle remixers (Four Tet bijvoorbeeld) en misschien is dat dan net een voordeel bij deze plaat. Ik heb er gewoon naar geluisterd en geconcludeerd dat ik het mooi vind . Drone Nodrone met Daniel Avery vind ik bijvoorbeeld zeer genietbaar. Ik zou hem aanraden en ja, het origineel vind ik ook erg goed.