De Dijk - Voor de Tover (1998)

Label: Mercury

1. Binnen Zonder Kloppen (5:55)
  2. Laat het Vanavond Gebeuren (4:52)
  3. Onderuit (5:21)
  4. Merk Je het Niet (5:40)
  5. Wat Heb Ik Al Die Tijd Gedaan (5:29)
  6. Jij Bent (3:44)
  7. Nergens Goed Voor (5:12)
  8. Als Ze Er Niet Is (4:00)
  9. Voor de Tover (5:15)
  10. Pijn in Mijn Hart (3:54)
  11. Vroeger Laat (5:26)
  12. Wanhoop Niet (5:04)
  13. Niemand in de Stad (6:38)
  14. Groot Hart (4:59)
  15. Ik Kan het Niet Alleen (5:51)
avatar van Feyenoord-JЩ
zal ik dan maar? Prachtige live- album. De heren van de Dijk zijn vooral goed in het echte werk, daarom dat ze hier een hoger cijfer krijgen van mij dan de studioalbums. Ik hoop snel weer naar een optreden te kunnen!

avatar van indana
Zeker prachtig, alleen niet zo prachtig als het eerste live album. Dit is een album dat minder sfeer heeft. De band wil het net even te mooi doen, daardoor spat de emotie hier niet zo van af. Uiteindelijk toch een zeer behoorlijk album, dat dan weer wel.

avatar van Metal-D78
beduidend minder dan de eerste live plaat van De Dijk. Op dat album druipt het zweet van het plafond en horen we De Dijk in de hoogtijdagen. Op dit album uit 1998 horen we een gearriveerde De Dijk. Goed, maar niet meer hongerig. Heb ze in deze periode gezien en vond het keer op keer redelijk mat.

ichiman38
goed live album mooie nummers
ik denk dat ik hem nog even wat vaker moet luisteren

De eerste live cd van De Dijk uit 1990 was rauwer en ongepolijster dan deze live CD uit 1998. De band klinkt op Voor de Tover wat subtieler met meer oog voor detail. Regelmatig hoor je naast de bluesrock ook vleugjes funk of klinkt een song meer als een Frans chanson. Veel nummers hebben een ander arrangement gekregen in deze tour en dat is leuk om te horen. Een enkele keer klinkt het aardig, maar vaak juist echt prima.

Hoogtepunten zijn Binnen Zonder Kloppen, Onderuit, Wat Heb Ik Al Die Tijd Gedaan, Als Ze Er Niet Is, Voor de Tover, Vroeger Laat, Niemand in de Stad, Groot Hart en Ik Kan het Niet Alleen. De songs zijn o.a. opgenomen in Paradiso, De Oosterpoort, Noorderlicht en openluchttheaters. Fijn live album van De Dijk.

Inmiddels heb ik voor een mooi prijsje de Box Set met een mooi boek erbij van 130 pagina's. Fotografie is van Bob Bronshoff en tekst van ene Huub van der Lubbe: Voor de klik van het moment.

Wel zo benieuwd waar jij die boxset met boek op de kop hebt kunnen tikken west,heb net de cd box 40jaar de dijk van hen aangeschaft...
In België toch wel minder bekend,maar wat een schat aan mooie liedjes, een ware ontdekking voor mij!!!

decade schreef:

Bij een tweedehands winkel op internet voor 15 euro.

Veel plezier met de boxset!

avatar van captino
Goh, in 1998 gelijk gekocht toen het uitkwam. Toen echt vaak geluisterd. Maar is in de loop van de jaren toch in de box met cd´s gekomen die weinig tot niet door mij worden beluisterd. Maar waarom?. Dat vraag ik mij al weer een paar dagen af...

De cd is verleden week uit de box gekomen en inmiddels weer grijsgedraaid hahaha.... Ben van nature geen heel grote Dijk fan, maar vind het live altijd wel een zeer goede band. Nou, dat bewijst deze - bijna 25 jarige - live cd des te meer. Er staat geen verkeerd nummer. Met veel, leuke en afwisselende arrangementen klinkt elk nummer toch weer anders doen de album versie.