Slaughter to Prevail - Grizzly (2025)

Rusland
Label: Sumerian

1. Banditos (4:52)
  2. Russian Grizzly in America (4:14)
  3. ImDead (3:49)

8. Lift That Shit (3:06)
  9. Behelit (4:09)
  10. Rodina (4:31)
  11. Conflict (2:22)
  12. Kid of Darkness (4:23)
  13. 1984 (3:34)
avatar van Monsieur'
Grote bak herrie van Alex Terrible en zijn Russian Grizzly's. Titelsong, maar ook Song 3 met Babymetal is geweldig, wat een muur van geluid zit daarin. De rest moet zich nog wat ontwarren.

avatar van Monsieur'
Album zit aardig strak in mijn gymrotatielijst. Een van de weinige metal-albums die ik de afgelopen jaren stevig kan pruimen. Innovatieve en originele beukers en een charismatische frontman! Kaartjes voor de tour met Dying Fetus en Suicide Silence zijn in de pocket. Uitschieters zijn Behelith, Banditos, Grizzly, het mooie Rodina en het brute Conflict. Deze harde plaat gaat zeker in mijn jaarlijstje komen.

Als er zulke bizar slechte cijfers worden uitgedeeld, verdient het ook wel een uitleg naar mijn mening trouwens mannen, frayedends / Kondoro0614 / Oriole...

avatar van Hans Brouwer
Monsieur' schreef:
Als er zulke bizar slechte cijfers worden uitgedeeld, verdient het ook wel een uitleg naar mijn mening trouwens mannen.
Ik ken het album niet dus van mij dus geen sterren. Maar..., alleen de afbeelding op de hoes al. Ik kan mij voorstellen dat je zittend achter je laptop spontaan kots neigingen krijgt. Hoe ziek kan het zijn. Ik snap zulke bizar slechte cijfers wel. De "muziek" zal ook walgender dan walgend zijn vermoed ik zo.

avatar van Kondoro0614
1,0
Het is gewoon een kutplaat, daar veranderen ik niks aan. Ik heb dit verplicht tijdens een autorit moeten mee luisteren, en ik kon er niks mee. Een reden waarom ik het werk van Lorna Shore ook gewoon links laat liggen. Waar ik bij hun live show tijdens GMM ook weg ben gelopen...

Knap wat die kerel met z'n strot kan uitkramen hoor, maar dit soort deathcore klinkt in mijn oren gewoon als herrie om het herrie maken, ik voel echt niks bij deze muziek, en Song 3 is nog het kutste nummer van de hele plaat..

Hans Brouwer schreef:

Ach Hans, jij vond het nodig om acht keer op Roxy Dekkers pagina te zeggen dat je als zestig-plusser wel een beschuitje met haar zou willen eten en soortgelijke smerigheden, dus enige mening van jouw kant neem ik allang niet serieus meer, maar fijn dat je er even was.

Kondoro0614 schreef:

Interessante take, ik ken bands die veel minder variatie, stijlwisselingen of andere originaliteiten gebruiken. Slaughter is wat mij betreft in die zin wel gecalculeerde herrie. Rodina is bijvoorbeeld hartstikke zacht en bijna Rammstein-esque, Song 3 is een aparte uitschieter die ikzelf heel graag hoor evenals Babymetal - en het einde van Banditos is ook gewoon origineel en grappig gevonden. Ik hoor genoeg speelsheid en gedoseerde herrie, maar smaak is smaak!

avatar van Hans Brouwer
Monsieur' schreef:
...maar fijn dat je er even was.
Monsieur', het was leuk om kennis met je maken. Wat betreft Roxy: de beschuitjes met jam en hagelslag smaakten voortreffelijk. Tot slot: hoewel ik er echt niets bij kan voorstellen wens ik je veel luisterplezier met het album "Grizzly".

avatar van namsaap
....maar smaak is smaak!

Precies dat, en naar smaak van de meeste mensen die de moeite hebben genomen om dit album te luisteren is dit niet hún smaak.

Ik heb naar aanleiding van deze discussie de moeite genomen om wat fragmenten van dit album te luisteren en ook ik werd er niet warm van. Echter, ik hoor ook dat de muzikanten geen nitwits zijn en kan me voorstellen dat de muziek op liefhebbers van het genre meer aantrekkingskracht heeft. Een gemiddelde onder de 2 sterren lijkt dan wel erg hard.

Ikzelf vind het zonde van mijn tijd om het hele album af te luisteren. Derhalve geen stem van mijn kant. Ik gok wel dat mijn stem het gemiddelde niet sterk positief zou beïnvloeden.

avatar van Dale Cooper
namsaap schreef:

Ben van mening dat het binnen het genre ook gewoon erg matig tot zwak is. Binnen de recente deathcore zijn bands als Shadow of Intent, Lorna Shore, Humanity's Last Breath, Whitechapel of Fit for an Autopsy een pak interessanter dan deze over het paard getilde social media hype.

Goed, onder de 2 is misschien wat overdreven, maar een duidelijke onvoldoende tussen de 2 en 3 lijkt me perfect op zijn plek.

avatar van Monsieur'
Na de band gezien te hebben ben ik nóg meer overtuigd geraakt. Wát een geoliede live-machine. Echt een heerlijk bruut feestje. Deze band blijft verbazen.