Cody Jinks - In My Blood (2025)

Country
Label: Late August

1. Better Than the Bottle (4:32)
  2. Lost Highway (4:25)
  3. The Others (4:20)
  4. In My Blood (4:37)
  5. Something Wicked This Way Comes (5:01)
  6. See the Man (4:26)
  7. When You Can't Remember (4:47)
  8. Lonely Man (3:51)
  9. Monster (3:37)
  10. Found (3:46)
  11. When Time Didn't Fly (3:42)
avatar van Tonio
Ben nieuwsgierig naar dit album.

Cody heeft veel fraaie albums gemaakt, maar sinds 2020 is het een tikkeltje minder. De albums met nieuwe muziek (i.c. Mercy en Changing the Game) klinken prima, maar bevatten voor mij weinig nummers die echt blijven hangen.

De remakes (i.c. Adobe Session Unplugged en Backside of 30) zijn leuk, maar ik zat er ook weer niet op te wachten. En datzelfde geldt voor het - op zich best fijne - eerbetoon aan de muziek van Lefty Frizzell.

Dus ik hoop dat het nieuwe album weer eens het niveau aantikt van pakembeet Lifers of The Wanting.

avatar van Tonio
Eerste luisterbeurt er op zitten. Beslist niet verkeerd. Zou wel eens in de buurt van zijn toppers kunnen komen.

Maar de ervaring leert: eerst een flink aantal keren beluisteren. En dan kom ik terug.

avatar van Tonio
Het album de laatste week dikwijls beluisterd. En hij begint langzaam in te dalen.

Positieve dingen: er staan weer enkele songs op die 'blijven hangen', en die al binnenkort tot Cody Jinks-klassiekers kunnen gaan behoren, zoals onder andere Better Than the Bottle, Lost Highway en Monsters. En dit had ik minder op de albums Mercy en Change the Game.
Ook positief: dankzij het feit dat hij zijn drankverslaving te boven is gekomen is hij in zijn teksten een stuk volwassener geworden.

Wat minder vind ik het feit dat het register op een aantal songs flink open gaat. Maar dat kan ook aan mij liggen: met het klimmen van de jaren heb ik meer een voorkeur voor ballads en mid-tempo songs, en minder voor de steviger rockende songs. Maar toch kom ik ook op dit album voldoende aan mijn trekken met songs zoals onder andere Better Than the Bottle, When You Can't Remember en When Time Didn't Fly.

Voorlopige conclusie: een stuk beter dan Mercy en Change the Game. Maar of het het niveau gaat aantippen van bijvoorbeeld Lifers of The Wanting? Ben er nog niet uit. De tijd zal het leren. Maar voorlopig is het album de komende tijd niet weg te slaan van mijn digitale draaitafel.

avatar van dynamo d
Something Wicked This Way Comes is een fijn countryrock nummer!