Snakebite schreef:
Een licht meningsverschil hier. Oker is een fantastisch nummer, zonder twijfel. Textueel is het zeker een zeer sterk nummer. Maar komt Afscheid van een vriend, of Regenlied, hier dan niet wel heel dicht bij (of over?). Maar over het algemeen zou ik het niet het sterkste nummer van Clouseau noemen.
Feit is wel dat het album tot de top van de Clouseau-albums behoort.
Niet alleen tekstueel is het een sterk nummer, maar de sfeer die ze weten te scheppen in Oker, vind ik bij geen enkel ander Clouseau nummer terug.Ook niet bij Regenlied, want dat vind ik wat te 'donker'. Terwijl Oker toch een lied is van hoop! Ook het feit dat ik me nog herriner wanneer ik dat voor het eerst hoorde, en ik er toen ook al meteen overdonderd van was zal er ook mee te maken hebben.
En Afscheid van een Vriend heb ik nooit echt mooi gevonden in studio versie. Maar als ze dat dan live spelen komt dat inderdaad heel dicht in de buurt van Oker. Ik geloof dat het een optreden was van 2002 waar ze dat lied brachten. En dan was dat fantastisch! Nog een mooi voorbeeld hiervan is Fiets. De studio versie vind ik nu niet zo overdonderend goed, maar een paar dagen geleden in hun optreden, vond ik dat een fantastisch nummer om te horen.
En uiteindelijk, wat je een sterk nummer vindt blijft subjectief hoe je het ook draait of keert. Clouseau heeft er wel heel wat om uit te kiezen. Maar qua lievelingsnummers van Clouseau is het al altijd nipt geweest tussen Oker en Domino.