The Resentments - Sunday Night Line-up (2002)

1 stem

4. Rhumba Boogie (4:50)
  5. We Had It All (3:46)
  6. Volver (5:55)
  7. Daydrinking (5:11)
  8. How Much I Lost (4:43)
  9. Airplane Song (4:38)
  10. I Am the Ghost (5:18)
  11. Careless Love (4:45)
  12. Hey Baby, Why (4:16)
  13. Banter (0:19)
  14. Big Sweet Life (3:47)
  15. Zombie for Love (5:45)
avatar van potjandosie
"Sunday Night Line-Up" is een live opgenomen album van deze uit Texas afkomstige gelegenheidsformatie, destijds bestaande uit o.a. wijlen Stephen Bruton, een vermaarde "sideman/gitarist" bekend van zijn werk met Bonnie Raitt en T-Bone Burnett, singer/songwriter Jon Dee Graham die een flink aantal solo albums op zijn naam heeft staan en songwriter/producer "Scrappy" Jud Newcomb die o.a. het album "Still Fighting the War" van Slaid Cleaves produceerde.

3 nummers (1,7,10) van Stephen Bruton, 3 van Jon Dee Graham (3,9,14) die eerder op hun solo albums verschenen, 2 van Jud Newcomb (2,8) aangevuld met covers van o.a. het veel gecoverde "We Had It All" (Donnie Fritts/Troy Seals) dat een hit werd in de versie van Waylon Jennings, "Volver" (Fernando Maldonado) bekend van de live versie van Ry Cooder op zijn album "Show Time" en "Zombie for Love" (Dan Stuart/Chuck Prophett) afkomstig van het Green On Red album "Here Come the Snakes".

een fraai roots album geworteld in rhythm & blues, country en rock (n'roll), waarbij de nadruk op akoestisch uitgevoerde songs ligt plus een aantal stevige uitvoeringen, zoals "That's Love" en "Daydrinking", prima nummers van Stephen Bruton.

Album werd geproduceerd door Chet Himes & Stephen Bruton
(Recorded live at the Saxon Pub, South Austin, Texas)

Jon Dee Graham: acoustic guitar, lap steel & vocals
Scrappy Jud Newcomb: acoustic guitar & vocals