The Lemon Pipers - Green Tambourine (1967)

Label: Buddah

1. Rice Is Nice (2:03)
  2. Shoeshine Boy (2:30)
  3. Turn Around Take a Look (2:29)
  4. Rainbow Tree (2:37)
  5. Ask Me If I Care (3:10)
  6. Stragglin' Behind (2:25)
  7. Green Tambourine (2:47)
  8. Blueberry Blue (3:28)
  9. The Shoemaker of Leatherwear Square (2:12)
  10. Fifty Year Void (5:45)
  11. Through with You (9:06)
Pieter Paal
The Lemon Pipers zullen altijd herinnerd blijven als die band van 'Green tambourine' dat later ook gecoverd is door Status Quo op hun debuut-album.
The Cats coverden 'Rainbow tree' op hun tweede album.
'Rice is nice', 'Shoeshine boy', 'Ask me if I care' en 'Blueberry blue' zijn nummers die er ook echt uitspringen.
'Through with you' is met zijn 9:06 een lange zit. Laatst heb ik nog een clipje op Youtube gezien waarin tijdens een t.v.-optreden muziek van tape gemixt is met live-zang.

beaster1256
green tambourine is een dijk van een nummer , kreeg er in de jaren 60 al kippevel van toen het speelde op de radio , en nog altijd een beresterk nummer , de rest ken ik niet !

avatar van Paap_Floyd
Waarom stem je terwijl je maar 1 nummer kent?

Pieter Paal
Het eerste album van The Lemon Pipers is in z'n geheel aanwezig op de vriendelijk geprijsde Camden/BMG - CD 'Best of The Lemon Pipers' (1998). Je moet dan wel zelf de nummers in de goeie volgorde zetten. Op 2 nummers na is dus ook het tweede album daarop aanwezig. Alleen 'Hard core' en 'I need someone' ontbreken dan nog, maar volgens mij valt daar wel mee te leven.