Miley Cyrus - Something Beautiful (2025)

Label: Columbia

1. Prelude (2:35)
  2. Something Beautiful (4:31)
  3. End of the World (4:10)
  4. More to Lose (4:35)
  5. Interlude I (1:15)
  6. Easy Lover (3:07)
  7. Interlude II (1:30)
  8. Golden Burning Sun (4:54)
  9. Walk of Fame (6:00)

met Brittany Howard

10. Pretend You're God (4:39)
  11. Every Girl You've Ever Loved (5:18)

met Naomi Campbell

12. Reborn (5:43)
  13. Give Me Love (3:51)
  14. Secrets * (3:49)

met Lindsey Buckingham en Mick Fleetwood

15. Lockdown * (13:31)

met David Byrne

Deranged
Miley kan niet echt potten breken hier zo te zien.

Vind ik toch lichtelijk vreemd.

Zelf ook geen superfan vind haar wel zwaar okee en een bovengemiddeld zangeres bovendien.

Maar ze doet me minder dan sonmige andere dames dat wel.

Hoe dan ook wat ik nu van dit album hoor klinkt toch behoorlijk in orde moet ik zeggen.

avatar van davevr
Ik heb het geprobeerd maar dit is het, voor mij, toch echt niet.

Deranged
Vind End of the World best een knallertje met een knappe tekst.

Deranged
Heb de plaat zo goed als geheel beluisterd en vind het toch behoorlijk puik werk allemaal.

Een avontuurlijke plaat met enkele gewaagde uitstapjes waarbij de creatieve sparks en goede zin je om de oren vliegen.

Zie bijvoorbeeld niet in waarom iets van Beyoncé groots onthaald zou worden terwijl men dit zo goed als geheel links laat liggen.

Ik proef wel een soortgelijke kunstzinnige ambitie.

Maar goed dat is allemaal slechts subjectieve willekeur in publieke opinie natuurlijk.

Uitschieter verder toch wel echt End of the World.

Daarnaast banger van de week hierzo.

avatar van dynamo d
Golden Burning Sun is ontroerend mooi. Miley Cyrus op haar best! End of the World, More to Lose en Every Girl You've Ever Loved zijn ook fijne nummers. Kortom, een prima album, dat terecht in veel landen in de album top 10 is beland (ook in Nederland).

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
De inspiratie voor de strofes van "End Of The World" komt uiteraard van "Mamma Mia", maar het is toch vooral een kopie van dit nummer.

Deranged
Hoor gewoon een unieke song met ongekende next level swagger presence die zij erin legt en tevens scherp vertoont in de video wat betreft het hele album neig nu naar een volgende staat van bewustzijn die je zojuist enterden wat betreft hoe we Miley vandaag de dag zijn gaan zien en beleven.

Wat dat betreft zeker een mijlpaal te noemen momenteel.

avatar van vigil
Prima album van Miley (3,5+). Mijn favorieten zijn het overbekende End Of The World, Every Girl You've Ever Loved maar toch vooral het uitbundige Walk of Fame! Het derde vinkj

Afwisselend album met een paar sterke songs zoals End of the World, Easy Lover en Golden Burning Sun. Helaas bevat het album ook veel tracks die ik minder kan verdragen.

avatar van chevy93
Gisteren kwam de deluxe-versie uit. O.a. een 13-minuten durende psychedelische jam met David Byrne. Deze vrouw doet zo haar eigen ding en I'm all for it!

avatar van Poeha
Die extra track met Mick Fleetwood en Lindsey Buckingham, genaamd Secrets is goud. Toch maar eens dit album gaan beluisteren, binnenkort.