Amble - Reverie (2025)

Ierland
Folk
Label: Warner

1. Schoolyard Days (3:09)
  2. Lonely Island (3:58)
  3. Marlay Park (3:44)
  4. Treehouse Wings (3:19)
  5. Mariner Boy (2:39)
  6. The Boy Who Flew Away (3:36)
  7. Gemini (3:52)
  8. Reverie (3:25)
  9. Tonnta (2:44)
  10. Ode to John (3:02)
  11. Little White Chapel (4:03)
  12. Mary's Pub (5:32)
  13. Of Land and Sea (3:35)
  14. Swan Song (3:06)
MartijnW
Wat een heerlijk nieuw folk bandje. Beetje in het straatje van Kingfishr, maar nog minder bekend. Sterk debuut!

avatar van Monsieur'
nóg minder bekend - gaat niet lang meer duren! Alvast kaartjes voor Paradiso gehaald.

avatar van Monsieur'
With Amble you find love in a snug. Het zwarte goud, schuimsnorren, heerlijk opgaan in zachte gezelligheid zoals alleen Ieren dat leveren. Lichtjes, gelach, en gedragen door de Red Ales het gevoel dat morgen ook wel goed komt. Een héle fijne plaat en wat mij betreft het ingetogen broertje van het meer hyperactieve Kingfishr. Amble is de man in de hoek voor een goed gesprek, Kingfishr is de groep vrienden met een gitaar. Beide doeltreffend en fijn in zijn soort. Hoogtepunten van deze plaat zijn Schoolyard Days, Lonely Island en zéker Mary's Pub.