Charalambides - Likeness (2007)

Folk
Label: Kranky

1. Uncloudy Day (11:02)
  2. Do You See (7:22)
  3. Figs and Oranges (5:52)
  4. Memory Takes Hold (13:25)
  5. The Good Life (4:35)
  6. Saddle Up the Pony (7:15)
  7. Feather in the Air (7:15)
  8. Walking Through the Graveyard (3:36)
  9. What You Do for Money (8:57)
Sietse
Wederom een zeer mooi album van dit Amerikaans duo.
Een beetje in de stijl van A Vintage Burden maar dan toch weer net ff anders.

Na 3x horen begin met een start tussen de 4 en de 4,5 naar boven toe afgerond.

Favoriet tot nu toe is het eerste neer en het laatste nummer.

avatar van grovonion
Sietse schreef:
Een beetje in de stijl van A Vintage Burden maar dan toch weer net ff anders..
Inderdaad, maar wel in de zin van slechter. Ik vind dit erg saai en repetitief. 2* Een Charalambides fan ga ik wellicht nooit worden.

avatar van essence
Mijn eerste kennismaking met Charalambides. Ik was hiernaar op zoek gegaan na het beluisteren van 'A Rather Solemn Promise' /..., wat ik een fantastische plaat vond! En ik moet zeggen, zijn werk met zijn ex intrigeert mij ook wel na een eerste beluistering. Een etherisch gitaarspel die voor sommigen saai en repetitief kan klinken, maar die voor mij nooit saai klinkt, maar vooral een groovende, minimale continuïteit bewerkstelligt die intrigeert. En samen met de ijle zang krijg je een mysterieuze, beklemmende klank die ik zeker kan pruimen. Dit alles slechts na 1 x luisteren. De volgende dagen schuif ik deze zeker nog een paar keer in de lade, en de stem volgt dan ook.

Vanochtend weer eens geluisterd en ik vind het een nogal wisselvallig album. Een aantal geweldige nummers zoals "Do You See" en een aantal die ik liever gewoon maar helemaal oversla, zoals "Saddle up the Pony" en "What You Do for Money". Aan het continu hoge niveau van "A Vintage Burden" kan dit album dus niet tippen, maar verder een prima album. 3*

Sietse
ook ik gooi hem toch wat lager dan dat hij stond, want er staan wat mindere nummers op...nu een 4.