Masta Killa - Balance (2025)

Label: Nature Sounds

1. Hip Hop Forever (4:08)
  2. Eagle Claw (2:50)

met Raekwon en Cappadonna

3. BK Harlem (2:34)

met Head I.C.E.

4. Building with the Abbott (2:15)

met RZA

5. City (3:18)

met Jamall Ray

6. Glad to Meet You (3:39)

met Method Man en Snoop Dogg

7. It's Been a Long Time (4:14)
  8. Trumpets (3:29)

met N.O.R.E., AZ en Uncle Murda

9. King Custom (1:10)
  10. Again (3:33)

met AB Money en Big Bub

avatar van thomzi50
Wel een sympathiek project. Masta Killa heeft het goed aangepakt:
1) een niet te lange speelduur
2) veel mikken op nostalgie (alleen al in dat openingsnummer), inclusief verwijzingen naar vroeger en naar de Wu-Tang (dat is net niet dubbelop)
3) een paar sterke, niet geforceerde gastoptredens erbij (alleen N. O. R. E. valt voor mij wat uite de toon).

Enige jammere is dat geen nummer echt boven de rest uitsteekt, zoals dat op eerdere Masta Killa-projecten wel was (zeker bij No Said Date). Een sprankelende rapper is hij natuurlijk nooit geweest, met die kalme, soms gewoon slome flow, al klinkt hij voor zijn doen nog best gedreven. Kortom: fijne, nostalgische plaat, ik hoop dat meer Wu-leden dit voorbeeld volgende komende jaren. Raekwon en RZA rappen hier ook goed. Voor Balance: voorlopig dikke drie sterren.

avatar van ThingMan
Heb deze nu tweemaal beluisterd. Vind het een heerlijke plaat. Rustig, luistert lekker weg. Leuke gastartiesten. Vind het altijd wel mooi dat Masta Killa het dicht bij zichzelf lijkt te houden qua albums. Het blijft dat Wu-Tang sfeertje een klein beetje houden maar hij doet zijn eigen ding.

Wat thomzi50 ook aangeeft. Er zijn geen nummers die er echt uitschieten maar vind er ook geen echt irritante nummers tussen zitten. Voor mij prima plaat.