Gov't Mule - Life Before Insanity (2000)

Blues / Rock
Label: Capricorn

1. Wandering Child (6:06)
  2. Life Before Insanity (6:13)
  3. Bad Little Doggie (3:48)

met Hook Herrera

4. Lay Your Burden Down (5:27)

met Ben Harper

5. Fallen Down (6:58)
  6. World Gone Wild (6:17)
  7. Tastes Like Wine (6:59)
  8. I Think You Know What I Mean (4:57)

met Hook Herrera

9. Far Away (5:55)

met Michael Barbiero

10. No Need to Suffer (8:22)
  11. In My Life (4:40)
Kingsnake
Nog zo'n topper van the Mule.

Helaas de zwanenzang van bassist Woody.
De eerste plaat waar wordt ge-experimeteerd met toetsenpartijen.

Kingsnake
Tastes Like Wine en No Need To Suffer (met zn extende bass-solo) moeten wel de mooiste nummers zijn, ooit gemaakt.

avatar van BenZet
Wat een sterk album van the Mule. Ik heb het nu een paar keer geluisterd en hij wordt steeds beter. Erg goed. Goede afwisseling van nummers, leuk af en toe dat orgeltje, en lekker stevig gitaarwerk.

Owja, wat is Warren Haynes een geweldige zanger, wat genot om naar die stem te luisteren. Erg goed. Ik krijg langzamerhand het idee dat deze band hier te weinig aandacht krijgt en dat dit zeker NIET terecht is.

Spread the word, bro.

Gov't Mule moet op de kaart gezet worden

avatar van BenZet
In het boekje zie ik dat de nummers in verschillende jaren zijn gemaakt, is dit een b - side oid?

Kingsnake
Die data zijn de data dat Waynes en co. de nummers hebben gepend.
De nummers zijn in samenwerking met Michael Barbieri in een ruk opgenomen (als het goed is, zoveel mogelijk zonder overdubs )

Ah juist. Verklaard.

avatar van glenn53
Die hoes lijkt wel gebaseerd op het hoofd van Les Claypool

Kingsnake
Les Claypool is ook een goed vriend van de band. Op volgende platen speelt hij zelfs mee, met de band.
Maar of het poppetje op zijn hoofd is gebaseerd, vind ik twijfelachtig.

avatar van glenn53
Nee ok maar zie je helemaal geen gelijkenis dan?

glenn53 schreef:
Nee ok maar zie je helemaal geen gelijkenis dan?

Ik kan me even zo snel niet voorstellen hoe die knakker eruit ziet. Ik weet dat iedereen hem zo geweldig vindt met dat bandje Primus. verder weet ik niets van hem

avatar van glenn53
Kijk voor de gein op internet

Ozric Spacefolk
Deze plaat is zo ongenadig goed en veelzijdig, dat ik bijna moet huilen als ik eraan denk, dat Allen Woody na deze plaat is gestorven.

De band zet de progressieve lijn, die ze op Dose hadden ingezet voort middels nummers als Wandering Child, Bad Little Doggie, World Gone Wile, Life Before Insanity en No Need to Suffer.

De band blijft natuurlijk hun (southern) bluesroots trouw middels Lay Your Burden Down, I Think You Know What I Mean en Crossroads (als hidden track aanwezig).

Leuke gastrolletjes voor Ben Harper en Hook Herrera.
Producer Michael Barbiero doet wat Glockenspiel op Far Away.

Het akoestisch ge-ente Tastes Like Wine en het door Fender Rhodes begeleide Fallen Down zijn ook waanzinnig.

Ozric Spacefolk
Blijft, wat mij betreft, toch één van de allerbeste platen ooit gemaakt.

Onbekend maar niet onbemind. Ik had graag dat meer mensen zich zouden aan wagen aan deze band en met name deze plaat.

Ozric Spacefolk
En zodoende schrijf ik elk jaar een berichtje om deze plaat de hemel in te prijzen.

Krachtig gedrumd door Matt Abts. Schitterende, creatieve baspartijen door Allen Woody en bovenal de rauwe zang van Warren Haynes en zijn spetterende gitaarspel, zijn zware bluesriffs, slidegitaarsolo's en meer.

Op deze plaat voor het eerst echt veel samenwerking met gastartiesten. En niet de minste.

Misterfool
Door de berichten van Ozric eens gecheckt en ik moet zeggen heel erg leuke hardrockcd met hier en daar folkinvloeden. Wel wat aan de lange kant.

avatar van glenn53
Gevonden les Claypool is toch een inspiratie voor de hoes denk ik.
Les Claypool by ~raul-duke-05 on deviantART - raul-duke-05.deviantart.com

avatar van El Stepperiño
Ik vind het sowieso mooi dat er iemand na 3,5 jaar nog even zn gelijk haalt met een afbeelding nu nog dit album beluisteren, ben benieuwd!

El StepperiƱo schreef:

Ozric Spacefolk
Het zou leuk zijn als dit album 20+ stemmen heeft, ben wel benieuwd hoe hoog deze plaat in de lijstjes terecht komt. Al is dat ook weer niet superboeiend.

Ozric Spacefolk schreef:

Geen enkel lijstje helaas.

Joerii schreef:

Geen enkel lijstje helaas.

Helaas, inderdaad. Ik vind deze plaat nogal een mijlpaal in de moderne blues/jamband/southern rock en het zou best wat meer bekendheid mogen krijgen.
Ik hoopte dat wel zou gebeuren als deze plaat in een lijst zou eindigen.

Mssr Renard
Southern Rock album van de week:

*klik* Southern Rock album van de week. *klik*