De Pre Historie 1969 Vol. 2 (1993)

Alternatieve titel: Oldies Collection

Belgiƫ
Label: EVA

1. Shocking Blue - Venus (3:02)
  2. Edwin Hawkins Singers - Oh Happy Day (5:09)
  3. Stevie Wonder - My Cherie Amour (2:50)
  4. Tommy James & The Shondells - Crimson & Clover (3:27)
  5. Tommy Roe - Dizzy (2:50)
  6. The Tremeloes - (Call Me) Number One (3:45)
  7. The Archies - Sugar Sugar (2:45)
  8. Amen Corner - Hello Suzie (2:54)
  9. Marvin Gaye - Too Busy Thinking About My Baby (2:57)
  10. Joe South - Games People Play (3:32)
  11. Steam - Na Na Hey Hey Kiss Him Goodbye (3:36)
  12. Desmond Dekker - Israelites (2:32)
  13. Bob en Earl - Harlem Shuffle (2:45)
  14. The Foundations - Build Me Up Buttercup (2:56)
  15. Joe Dolan - Make Me an Island (2:57)
  16. New Inspiration - Mr. Moody (2:34)
  17. Henry Mancini - Love Theme from 'Romeo & Juliet' (2:32)
  18. Stevie Wonder - Yester-Me, Yester-You, Yesterday (3:03)
  19. Nina Simone - Ain't Got No - I Got Life [Live] (2:11)
  20. The Hollies - He Ain't Heavy, He's My Brother (4:12)
  21. Melanie - Beautiful People (3:34)
  22. Blood, Sweat & Tears - You've Made Me So Very Happy (4:16)
avatar van jellorum
in een rock-school zouden ze de wannebe-stars leren dat dit de liedjes en muziekjes zijn die een fundament vormen voor al wat later tot en met nu is uitgekomen
de 'hollanders' hier zullen wel trots zijn op Shocking Blue zeker? en terecht, met Venus maakten ze een song die tot op heden gedraaid wordt en nog niets van zijn frisheid en charme heeft ingeboet en die nog steeds veel recent materiaal doet verbleken tot muzak of iets dergelijk storends...
alle songs buiten nr. 14 en nr. 22 zijn wéreldklasse

avatar van LucM
De huidige 'idolen' kunnen nog heel wat leren van wat hierop staat. Hier staan voornamelijk topsongs op, ik begrijp niet dat sommigen slechts 2* voor geven.
"Venus" van Shocking Blue werd een nr.1-hit in de VS en blijft één van de beste songs ooit van Nederlandse makelij, "Crimson & Clover" is eveneens prachtig en hier staan ook prima soulsongs (tracks 9, 13, 17 en 18).