Ami Taf Ra - The Prophet and the Madman (2025)

Marokko
Jazz
Label: Brainfeeder

1. Speak to Us [Intro] (1:09)
  2. How I Became a Madman (6:53)

met Kamasi Washington

7. Children (3:55)
  8. Gnawa (7:15)
  9. Gibran (5:22)
  10. Khalil (9:46)
  11. Speak to Us [Outro] (1:57)
avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Spirituele jazz op Brainfeeder, in samenwerking met Kamasi Washington, van een Marokkaanse die lange tijd in Amsterdam heeft gewoond - alleen op basis van de premisse is mijn interesse alvast geprikkeld!

avatar van Venceremos
Met gnawa, gospel en zelfs americana elementen kan dit vrij waanzinnig uitpakken

avatar van Michiel Cohen
Vreemd. Er staat geen slechte track op dit album maar vind alleen nr 8 leuk om naar te luisteren. Iets met smaak of zo. Geef maar geen cijfer.

Spraakmakende plaat, waar jazz hand in hand gaan met Gnawa muziek uit het riff gebergte van Marokko en dat met zoveel emotie en diepgang en het prachtige spel van haar echtgenoot Kamasi Washington met zijn saxophone het geheel prachtig inkleurd, nu ook verkrijgbaar op dubbel vinyl, in ware parel voor je muziek collectie