Joni Mitchell - Joni's Jazz (2025)

1 stem

32. Harry’s House / Centerpiece [2025 Remaster]
  33. Sunny Sunday [2025 Remaster]
  34. Hana
  35. Last Chance Lost [2025 Remaster]
  36. Smokin’ (Empty, Try Another)
  37. Hejira [Live at the Santa Barbara County Bowl, September 9, 1979) (2025 Remaster]
  38. Refuge of the Roads [2025 Remaster]
  46. The Magdalene Laundries [2025 Remaster]
  47. The Sire of Sorrow (Job’s Sad Song) [2025 Remaster]
  48. God Must Be a Boogie Man [2025 Remaster]
  49. A Chair in the Sky [2025 Remaster]
  50. Goodbye Pork Pie Hat [Live at the Santa Barbara County Bowl, September 9, 1979) (2025 Remaster]
  51. The Tea Leaf Prophecy (Lay Down Your Arms)

met Herbie Hancock

52. Shine
  53. If I Had a Heart
  54. Impossible Dreamer
  55. One Week Last Summer
  56. Summertime [Live at the Newport Folk Festival, Newport, RI, 7 / 24 / 2022) (2025 Remaster]
  57. Stormy Weather [2025 Remaster]
  58. Two Grey Rooms [Demo] [2025 Remaster]
  59. The Dry Cleaner from des Moines [2025 Remaster]
  60. Twisted [2025 Remaster]
  61. If
avatar van Gert1980
Achterlijke, onnodige release, die op iets van zeven niet eerder uitgebrachte versies na, niets nieuws bevat. Doet me ook te erg denken aan deze compilatie set.
Het wordt tijd dat Joni eens stopt met al die compilaties die zich voornamelijk op haar latere albums focussen.
Beter had ze Archives vol 5 uitgebracht, of Both SidesNow en Travelogue op vinyl.

avatar van Kramer
Ja maar ja, wel een mooie hoes.

Kramer schreef:
Ja maar ja, wel een mooie hoes.

Mooi????

avatar van Gert1980
Laat ik beginnen met te zeggen dat ik dit nog steeds een onnodige release vind. Op zo'n zeven nummers na heeft iedere Joni fan deze nummers al meermaals in zijn/haar collectie.
Hoezo dit dan wél in de vorm van een acht vinyl boxset uitbrengen, maar Archives vol. 3 en vol. 4 slechts in Highlight vorm van vier platen?
Ik las op diverse forums dat meer fans zich dit afvragen en zich hier een beetje door voor de gek gehouden voelen.

Snel over naar de inhoud, want die zit gewoon hartstikke goed. Het merendeel van de nummers komt uit Joni haar meer experimentele fase. De set heet niet voor niets Joni's Jazz, al kun je je afvragen wat er jazz is aan nummers als Blue, Marcie en Cold Blue Steel and Sweet Fire, om maar een paar nummers te noemen.

Het is uiteindelijk een schitterend werkje geworden dat heerlijk wegluistert. Leuk boekwerkje erbij, en ja, ik moet toegeven dat ik in eerste instantie mijn bedenkingen had over die hoesfoto. Want laten we eerlijk zijn, je ziet vooral drie 'uitgezakte' bejaarden. Niet per sé heel aantrekkelijk. Maar ja tegelijkertijd erger ik mij ook weer aan al die over bewerkte hoesfoto's van bijvoorbeeld Barbra Streisand.
Heel hypocriet dus.
En wanneer ik dan heel eerlijk ben, zie ik eigenlijk tóch liever drie 'uitgezakte' bejaarden. Vooral wanneer de muziek van die kwaliteit is als hier het geval is.

avatar van Tony
Die 2 "uitgezakte bejaarden" naast Joni zijn Herbie Hancock en Wayne Shorter, 2 van de allergrootste jazz legendes ever. Wayne is al niet meer onder ons, Herbie heb ik deze zomer nog live mogen aanschouwen op NSJ, meteen een van de absolute hoogtepunten voor mij dit jaar.

Dit is Joni's tribute aan de jazz legendes waar ze mee heeft mogen werken, las ik. Denk naast de 2 "uitgezakte bejaarden" ook aan Mingus, Pastorius, etc. Heb er nog niks van gehoord, ik wilde alleen even aangeven wie de "uitgezakte bejaarden" zijn, die wmb. iets meer respect verdienen dan zo genoemd te worden.

Tony schreef:

Begrijpend lezen is ook een kunst hè? Allereerst had ik het tussen aanhalingstekens gezet, om mezelf vervolgens ook hypocriet te noemen.
Kinderachtig om er dan alsnog zo over te vallen.

Daarnaast benoem ik het omdat de hoesfoto nogal negatief is besproken onder Joni fans op de diverse forums.

Fijne zaterdag!