KOMISAR - HOT MESS (2025)

Belgiƫ
Uitgebracht in eigen beheer

1. Motel Lounge Music (0:18)
  2. Good Time Girls (3:19)
  3. Easy Doesn't Do It (3:08)
  4. Hot Mess (1:15)
  5. Sad Girls Don't Stay (3:10)
  6. D.O.N.N.A. (3:14)
avatar van esteban
KOMISAR wist mij in 2022 bijzonder aangenaam te verrassen met hun twee eerste singles, Saturday en opvolger Barcelona. De Kempense Arctic Monkeys, zo werden ze wel eens genoemd. Klopt, de vibe van de arctische aapjes tijdens hun hoogdagen is absoluut aanwezig, zelfs de stem heeft nu en dan wat weg van Alex Turner. Niets mis mee, 't is alles behalve een inspiratieloze kopie, KOMISAR heeft een eigen smoel, het snuifje good old rock & roll maakt het af.

Enfin, 2023 bracht Bootheels, wéér prima. En vorig jaar kregen we 1954, opnieuw raak. Vier sterke singles op een rij, veelbelovend!

Na hun vijfde goede single D.O.N.N.A., kwam ook de aankondiging van hun eerste EP. Sad Girls Don't Stay, single #6, volgde snel. Ergens hoopte ik uiteraard dat de vier eerste nummers hier ook op terug te vinden zouden zijn. Niet dus, jammer. Staat er wel op: De laatste twee singles, en vier nieuwe nummers waarvan twee totaal betekenisloze opvullertjes. (Motel Lounge Music / Hot Mess) Tjah, dan is teleurstelling niet te vermijden. Weinig mis met Good Time Girls en Easy Doesn't Do It, in tegendeel, maar het zijn hun eerste songs die strike aan onweerstaanbare topnummers doorbreken.

Hopelijk volgt er een full-album met álle singles, en wat nieuws. En niet zoals bij pakweg Royel Otis, waar alle singles die hen bekend gemaakt hebben niet eens op een album terug te vinden zijn. Lees je hier een kleine frustratie? Mogelijk. Zou deze EP van KOMISAR single 1 tot en met 6 bevatten, werden het ongetwijfeld zeer overtuigende vier sterren of meer.

avatar van JVT
JVT
Ik kan hier wel inkomen, die teleurstelling dat er niet alle singles op staan.
Maar de kwaliteit van deze ep is gewoon heel erg goed, echt een heerlijk plaatje. Het heeft idd veel weg van Arctic Monkeys in hun begin dagen.
De nummers zijn ook gewoon heel erg goed en blijven zeker hangen.
Ik heb al veel zin in een volledig album.

Gisteren heb ik ze live gezien en dat klonk ook heel erg goed! Dit smaakt absoluut naar meer