Luka Bloom - A Second Wind (2025)

1 stem

Ierland
Folk
Label: Big Sky

1. Beloved (5:03)
  2. Birdsong, Birdman (5:07)
  3. On a Wave (3:03)
  4. Underfoot (3:55)
  5. When She Sings (4:00)
  6. One of You (4:04)
  7. The Hunger (3:51)
  8. What We Do (3:54)
  9. Have a Little Heart (2:31)
  10. The Sea Is My Church (3:56)
  11. The Swallow’s Return (3:40)
  12. Be Still Now (2:41)
avatar van TEQUILA SUNRISE
Dit nieuwe werk van Luka gemist maar mijn nieuwsgierigheid is gewekt.

avatar van milesdavisjr
Nooit geweten dat Barry Moore (alias Luka Bloom) een zware open hart operatie heeft ondergaan in 2024.
Dit album is dan ook opgedragen aan al het personeel die Moore er doorheen hebben gesleept.
Dat is een sympathiek gebaar, en zo kennen we deze Ier ook.
Sterker nog, dat imago is er ook mede de oorzaak voor dat ik zijn eerste 4 platen uit de jaren 90 nog steeds een warm hart toedraag.
Op de een of andere manier werkt zijn voordracht en houding door in zijn muziek, het komt warm, gemeend en ontwapenend over. Het blijven albums om te koesteren.

Hierna raakte Bloom mij min of meer kwijt. Echt slecht werd het nergens, maar waar hij de eerste jaren strooide met spannende arrangementen en hier en daar nog wel eens op venijnige wijze zijn snaren beroerde, werd het allengs saaier.
Het rustige ''kampvuurgetokkel'' doordesemt met folky details was niet meer aan mij besteed.
Ook de eerste paar songs van A Second Wind brengen mij niet meer op andere gedachten.
Dat is ook niet erg, Bloom moet lekker uitbrengen wat hem goeddunkt, ik haal Riverside nog maar een keertje uit de kast.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Dat bericht over zijn open hart operatie was mij ook niet bekend.
Schrok ik wel van.
Blijft een uiterst sympathieke singer-songwriter.
Kijk ook regelmatig zijn prachtige en indrukwekkende DVD The Man Is Alive terug.