Brògeal - Tuesday Paper Club (2025)

Folk / Rock
Label: [PIAS]

1. Tuesday Paper Club (2:47)
  2. Vicar Street Days (2:44)
  3. Friday on My Mind (2:34)
  4. Lady Madonna (2:30)
  5. Turn and Walk Away (3:07)
  6. Scarlet Red (3:00)
  7. Dippin' N Divin' (0:30)
  8. One for the Ditch (2:50)
  9. Draw the Line (2:49)
  10. Racing Track (2:29)
  11. Apples and Leaves (3:17)
  12. Stuck Inside (4:17)
  13. Go Home Tae Yer Bed (4:53)
  14. Lonesome Boatman (2:55)
avatar van VladTheImpaler
Schotse folk pub rock, Tuesday Paper Club is zo'n lekker nummer die je met een pul in je hand wil meeblèren. Benieuwd of een heel album ook leuk blijft.

avatar van kruder
Gisteren in Zwolle gezien, in de Eureka voor zo'n 60 man, de mannen hadden er zin in en het was lekker.Het was hun eerste Headline show buiten Schotland Benieuwd inderdaad naar het hele schijfje en of dit net zo hard gaat daarna als bijv. kingfisher die al grote zalen uitverkopen.

avatar van brandos
Deze Schotse folkrockband gezien op vrijdag 10 oktober '25 in de Tolhuistuin. Voorbereidend op het concert de playlist van Spotify doorgeluisterd waar de liedjes van hun voorgaande EP en een aantal van deze, opvolgende - bijna uit te komen - langspeelplaat op staan. "Alle 13 goed" zonder super-uitschieters, maar - belangrijker - zeker zonder zwakke broeders. Vrolijker, punkier en ook minder pretentieus dan (het esthetische) Lankum, maar toch ook weer gestileerder en subtieler dan een Flogging Molly of Dropkick Murphys. De nummers zijn op het album prima vastgelegd en ik kan uit eigen ervaring zeggen dat ze het live ook volkomen waarmaken.

Ik heb ze ook gezien in Maastricht. De kans lijkt me toch groot dat we ze kommende zomer gaan terugzien op de Nederlandse festivals.

avatar van Bert Wasbeer
Ik vind folk leuk, en rock ook. Dus de plaat gedraaid. Tja...
Ze doen niets echt fout, maar daar blijft het ook een beetje bij. Alleen de titelsong springt er echt bovenuit. Het is zeker geen folkpunk a la the Dreadnoughts of DKM, maar bij vlagen rockt het wel. En de rest zijn aardige popliedjes. Een aardige mix van Pogues, the Rifles, Levellers etc. Maar de liedjes zijn niet van dat niveau en blijven nog niet hangen. En verder vind ik, maar dat is persoonlijk, de stem van de zanger niet zo prettig.

Kortom, ik snap de hype wel een pietsje. Maar ik denk dat ik denk dat het thuis niet vaak ga draaien. Wellicht dat ik de band een keer ga checken op een festival of zo. Ik verwacht al met al wel dat deze gasten live een goede set neer kunnen zetten. Misschien komt het dan beter tot z'n recht.