Yelawolf & J. Michael Phillips - Whiskey & Roses (2025)

1 stem

3. Amnesia (3:43)
  4. Falling (3:32)
  5. Honey Hole (3:40)
  6. Giddy Up (4:08)
  7. Searching for Heaven (4:30)

met Taysty

8. Yay Yay Yay (3:29)

met Struggle Jennings

9. Big Trucks (3:39)
  10. All I Ever Seen (2:52)
avatar van Yestsida
Prima.

Whiskey & Roses is een collaboratiealbum tussen rapper Yelawolf en Country-zanger J. Michael Phillips, een zanger dat me voor de rest volledig onbekend is. Na wat opgezocht te hebben past die man wel bij de Slumerican-familie: ook een Zuidelijk redneck dat van top tot teen volstaat met tattoos én qua uiterlijk wat schommelt tussen Country, Rock en Hip Hop.

J. Michael Phillips kan wel mooi zingen, de producties zijn ook voornamelijk op hem afgestemd heb ik de indruk. Naar mijn smaak is het nét te Country en ontbreken de nodige Hip Hop-soundscapes om er ten volle van te kunnen genieten. Yelawolf waagt zich zo nu en dan ook aan zingen, al neemt hij het rappen wel voor 90% van de tijd op zich. Van hem als artiest blijf ik genieten, het volledige plaatje wil op dit album jammer genoeg niet helemaal meewerken... maar dat is dus puur een kwestie van smaak in dit geval.

Mijn favoriete nummer is verreweg Amnesia, heerlijk meezingertje.

Veel zal ik dit niet meer opzetten. Mensen die niet vies zijn van wat Country zou ik dit echter wel durven aanraden, die gaan meer plezier kunnen halen uit Whiskey & Roses.