Fishmans - Kuchu (2005)

Japan
Rock / Reggae
Label: Pony Canyon

1. Running Man (3:34)
  2. Go Go Round This World! (3:59)
  3. チャンス (5:38)
  4. Pokka Pokka (4:04)
  5. Baby Blue (6:07)
  6. My Life (3:51)
  7. Weather Report (8:45)
  8. 忘れちゃうひととき (5:49)
  9. すばらしくて Nice Choice (6:45)
  10. In the Flight (5:28)
  11. Season (5:40)
  12. ひこうき (7:06)
  13. 感謝(驚) (5:50)
  14. いかれたBaby (5:43)
  15. Blue Summer [Demo 1987] (3:55)
  16. ピアノ[Demo 1990] (2:52)
  17. ひこうき [Studio Demo 1990] (5:07)
  18. Little Flapper (4:59)
  19. It's Be Alright (5:00)
  20. 100ミリちょっとの [Rehearsal 1991] (4:04)
  21. あの娘が眼ってる [P.W.M. Ver.] (4:00)
  22. なんてったの [Hakase Mix] (4:39)
  23. 青空のように (2:34)
  24. いかれたBaby [Demo 1993] (6:09)
  25. Blue Summer [Live Ver.] (6:05)
  26. Bananamelon (4:04)
  27. My Life [Demo 1994] (3:43)
  28. 救われる気持ち [Live Ver.] (3:56)
  29. Niyabinghi Baby (3:16)
avatar van hpdewin
Ik denk dat de titel onjuist is en Kuchu: Best of Fishmans moet zijn. Maargoed, het album is de tegenhanger van Uchu (die met de oranje circel). In tegenstelling tot dat album blijft dit album in de luchtige sferen waardoor het makkelijk wegluisterd. Juist omdat de Fishmans zo ontzettend veelzijdig zijn is het fijn om een verzamelaar in thema te hebben zodat het een geheel blijft. Dat is de samensteller Motegi (drummer van de band) goed gelukt. Het idee van het album is van een zonnige ochtend naar een sfeervolle avond te gaan. Dus van dag naar nacht of van de zomer naar de knusse avond binnen als je wil. Afijn, het idee is duidelijk en komt zeker overeen met het gevoel bij het luisteren. Dit album weet mij te pakken als geen ander. Ik heb het al een tweetal jaar non-stop in de cd-speler. In 2024 ook de vinyl versie gekocht. ZO fijne plaat. Jammer wel dat op vinyl nice choice mist. Het is dat ik pas sinds 2023 into de vismannen ben en dus minder lading heb bij deze plaat dan mijn top 5 albums. Daarnaast is een verzamelaar misschien valsspelen (?) maar hij zou iig zo op nummer 1 kunnen eindigen want beter wordt het niet.