Modeselektor - DJ-Kicks (2025)

Duitsland
Dance / Electronic
Label: !K7

1. SZARY - Prey (2:21)
  2. Kitschselektor - Permit Riddim (3:24)

met Pobdon

3. Modeselektor - Mega Mega Mega (DJ-Kicks) (4:28)
  4. Slikback - Sea (1:52)
  5. GAISTER - Source (2:07)
  6. Modeselektor - Kupfer (4:16)
  7. Aho Ssan - Hero Once Been (1:22)

met 9T Antiope

8. DJ Narciso - 10 Minutos (0:44)
  9. Little Simz - Mood Swings (2:22)
  10. Chlär - Populism Is Money (0:42)
  11. Maxime Denuc - Ouverture (2:08)
  12. Modeselektor - Movement (3:14)

met Paul St. Hilaire

13. Ben Klock & Fadi Mohem - The Machine (1:34)
  14. Beirut - Spillhaugen (3:50)
  15. Kaan Pirecioglu - Spellbound (0:55)
  16. Yraki - Percolate (1:22)
  17. PLUS ONE - Bonk (3:26)
  18. Modeselektor - USA USA USA (4:39)
  19. Untold - Discipline (1:36)
  20. Erik Jabari - Stone Rinse (2:10)
  21. Julien Bracht - Melancholia (4:49)
  22. Siriusmo - Koko (3:54)
panjoe (moderator)
Modeselektor is voor mij nogal vaak hit or miss, maar hun hoogtepunten (m.n. met Apparat) zijn heel hoog, dus ik ben benieuwd hoe het uitpakt als zij een mixalbum samenstellen.

avatar van Mjuman
panjoe schreef:

D'r zitten wel een aantal opeenvolgende namen bij, waarvan ik me afvraag hoe dat gaat werken. Ich bin gespannt om het zo maar 'ns te zeggen.

Mjuman schreef:

Ze staan bekend om hun eclectische muziek (op hun platen, hun DJ-sets, en ook hun label Monkeytown), maar als ze in 6 minuten van Little Simz naar Ben Klock gaan mixen maakt dat mij ook eerder sceptisch dan optimistisch...

avatar van Mjuman
panjoe schreef:

Noem Beirut (na Ben Klock) in dat rijtje en het is precies punt dat ik wilde maken. Eclectische mixes daar ben ik niet vies van: Fabric/Fabriclive heeft een aantal goede - ik herinner me o.m. John Peel, Jacques Lu Cont, The Glimmers; bij Record Friend (A'dam) deed Dj Marcelle wel eens een leuke sessie.

panjoe (moderator)
MEGA MEGA MEGA (DJ-Kicks) is in ieder geval alvast een toffe track! Ze grijpen een beetje terug naar hun geluid van zo'n 15 jaar terug, denk de eerste Moderat of Siriusmo's Mosaik, en dat was een mooi tijdperk.

panjoe (moderator)
Vette mix geworden hoor! Met name rechttoe rechtaan techno met hier en daar uitstapjes naar o.a. dub en dubstep, maar het is zeker niet te chaotisch of gevarieerd om de flow geheel te doorbreken. Dat nummer van Beirut is eigenlijk de vreemdste eend in de bijt maar het werkt verrassend goed als rustpunt tussen de beukplaten. Ook tof dat hun eigen producties tot de sterkste momenten van de mix horen, dat zijn zeker geen fillers.