Eletun Selona - Infinita Series (2025)

Zweden

9. Lima * (4:26)
  10. Elli * (6:02)
  11. Umes * (6:39)
  12. Experimada * (6:19)
  13. Breathing Quieter * (5:55)
avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Postuum uitgebracht album van deze Zweedse producer, wiens sound doet denken aan Martinou, zijn vriend en medeoprichter van het label sewer sender, maar ook aan artiesten als Traumprinz of nthng - zeker geen slechte referenties, want dat zijn enkele van de beste producers van ultradiepe minimal techno met breaksinvloeden van het afgelopen decennium. De plaat was nog niet helemaal af bij zijn vroege overlijden, eind vorig jaar, en werd afgemaakt door zijn vrienden, en de mastering is van Nous'klaer labelbaas Sjoerd Oberman. Het resultaat is een indrukwekkend en gefocust magnum opus, dat ook zonder de tragische context fier overeind blijft.

Op basis van een paar draaibeurten zijn er geen zwakkere tracks, maar enkele hoogtepunten zijn het dubby Ins, het wat lompere Sans, en bonustrack Breathing Quieter, dat mede door de fluisterende vocalen een echte tear jerker is.

Dikke aanrader voor liefhebbers van deze stijl, zoals -SprayIt-, I-do-not-exist, brooklyn, GrafGantz, Mausie, en T.O..

avatar van Mjuman
Niet genoemd, toch gekeken. Jammer, jammer dat 2*12" release (300 stuks) is uitverkocht. Via bandcamp is album te downloaden, en 1 track te beluisteren; via Discogs nog 2 andere.

I.t.t. Nousklaer (o.a. Mattheis) was dit label (Sewer Sender) was dit label en de producer mij niet bekend. Ruimtelijk, zwevend geluid - dat op sommige minimalistische tracks wel wat aan Shed doet denken en op een enkele vocale aan Yagya.

Nog wat info gevonden op: The final lines of sewer sender – Igloo Magazine - igloomag.com

Jammer dat de vinyl-release zo beperkt was; ook te vinden op Tidal, 'k ga voor de download via Bandcamp