Josefus - Dead Man (1969)

Label: Akarma

5. Proposition (4:45)
  6. Situation (1:58)
  7. Dead Man (17:28)
Harald
Psychedelic met sterke rock invloed.

Josefus maakte deel uit in de US underground scene in de jaaren 60. Deze plaat, hun debut plaat, heeft al jaaren kult status en was als original vinyl moelijk te koop en als....dan was het peperduur. Daarom zijn van dit album ook veel bootlegs in de handel. Goed opletten dus.

Op deze cd release staan trouwens twee platen..

Dead Man - Track 1 - 7

en

Get Off My Case "original Dead Man album" - track 8 - 14

Het absolute Highlight van deze cd is de song "Dead Man", komt een beetje in de buurt van Led Zeppelins "Whole Lotta Love".

"Gimme Shelter" is een "Rolling Stones" cover en op Proposition hoor je een eerbeton aan John Lennon (of aan de Beatles?) met een korte instrumentale "I Want You" .

Ik heb van hun nog een cd met de title "Josefus", ook deze is een gezochte collectors item en zeker de moete waard voor de liefhebber van echte amerikaanse psychedelic.

Hun wat zeldsame naam komt hier vandaan: "Josefus of Jozef, de zoon van Zacharias (Zekarja), is een persoon in het deuterocanonieke bijbelboek I Makkabeeën 5:18 en 56-62. Hij krijgt met Azarias van Judas Maccabeüs de leiding over het volk in Judea met de uitdrukkelijke opdracht zich niet tot een gevecht met de vijanden te laten verleiden. Wanneer ze over de successen van Judas en zijn broer horen willen ze zelf ook roem verwerven, maar dat loopt uit op een nederlaag en flinke verliezen".

avatar van maseddi
Hoi Harald,

Een maand of twee geleden heb ik eens goed naar deze cd geluisterd., en ga deze binnenkort ook aanschaffen. Ik weet niet welke: de versie met de bonustracks of de versie met hun tweede lp erop.

Ik was namelijk op ontdekkingstocht naar wat psychedelische muziek uit eind jaren 60, zoals Autosalvage, Clear Light, KAK, jou misschien bekend (?), die ik me nog van vroeger herinnerde maar in de loop der jaren uit het oor ben verloren.

Wat goed van jou dat je deze plaat uit de vergetelheid hebt ontrukt, want de stuwende muziek - niets psychedelisch aan dacht ik zo, beetje blues-rock - van deze groep bevalt mij wel.

Jouw opmerkingen over de plaat spreken voor zich.
Dead man is inderdaad heel goed, maar de plaat begint al heel sterk met het eerste nummer Crazy Man.

Harald
Yep, echt een goede en interessante cd

Track een moet Crazy Man zijn en niet Crazy Train, intoetsfout van Toon 1.

Ik ken alleen die cd met de tracklist zoals ik deze in mijn bericht van 21 oktober heb beschreven. Dus met
Dead Man - Track 1 - 7 en Get Off My Case "original Dead Man album" - track 8 - 14

Autosalvage is ook een aanrader en staat ook als ik me niet vergis op deze site.

Crazy Man ontdekt via de serie Narcos. Lekker nummer! En benieuwd naar meer.

avatar van Brutus
Fantastisch album met een goede zanger.