Mulatu Astatke - Mulatu Plays Mulatu (2025)

Ethiopië
Jazz / Wereld
Label: Strut

1. Zèlèsègna Dèwèl (10:05)
  2. Kulun (3:33)
  3. Nètsanèt (8:15)
  4. Yèkèrmo Sèw (8:03)
  5. Azmari (4:48)
  6. Chik Chikka (7:13)
  7. The Way to Nice (4:53)
  8. Motherland Intro (1:36)
  9. Motherland (3:37)
  10. Mulatu (5:32)
  11. Yèkatit (3:45)
avatar van vivalamusica
Tijd om deze muzikaal grootmeester uit Ethiopie alsnog te leren kennen, Mulatu Plays Mulatu' is zijn eerste grote studioalbum in tien jaar, zijn beste nummers met nieuwe arrangementen voor een bredere bezetting…

ALBUM REVIEW – MULATU PLAYS MULATU : Silent Radio

Wat ik er tot nu toe van heb gehoord is echt heel goed. Zo'n Nètsanèt bijvoorbeeld, wauw. Dit zou zomaar eens album van het jaar-materiaal kunnen zijn.

Heel fijn album, een mooi eerbetoon in het kader van de momenteel gaande afscheidstournee van deze levende legende.

Maar dit is toch geen regulier album? Eerder een (live)compilatie-album.

avatar van Kronos
Ik had een tijd geleden in een platenwinkel de nieuwste cd van House of Lords gekocht. Om de collectie compleet te houden. Maar even later bekeek ik hun discografie en bleek dat ik de vorige ook nog niet had.

Dan maar meteen besteld. Om geen verzendingskosten te moeten betalen zocht ik er nog iets bij. Hier op de site zoekend op de beste metal albums van 2025 vond ik niks maar door te zoeken op wereld kwam ik bij deze uit.

Heeft intussen al vele rondjes gedraaid. Ik had eerst wat meer opzwepende wereldmuziek verwacht maar het is toch vooral jazz. Maar een wel een keigoed album.