De Lenco's - Hop Hop Met de Lenco's (1984)

geen stemmen

Label: Telstar

1. Hop Hop Doet de Kangoeroe van Ome Bob (3:27)
  2. Zij Draagt 'n Kleed van Blauwe Kant (3:40)
  3. Vergeet Me Niet (3:34)
  4. Jantje Modaal (3:04)
  5. Tabé M'n Schat (2:53)
  6. Onder Je Balustrade (2:20)
  7. 'n Houten Tol (3:15)
  8. Hoe Ouwer, Hoe Gekker (3:06)
  9. 't Vlooienlied (3:01)
  10. 't Stamcafeetje (4:01)
  11. Amme Hoela (2:55)
  12. Wees Niet Bang voor de Liefde (2:15)
  13. Ben Ik Vannacht Weer Alleen? (2:46)
  14. Ik Zou Wel Willen (2:57)
  15. Meisje Met Je Gouden Hart (3:18)
  16. Surfers Doen 't Staande (4:03)
avatar van nlkink
Ten tijde van het uitkomen van Hop Hop Met de Lenco's was het succes van Esmeralda (1979) eigenlijk al vergeten. Opvolgende singles werden geen hits maar bij Telstar mocht het duo voorlopig gewoon blijven produceren. Kennelijk brachten de platen in het piratencircuit nog wat op. De singles van dit album, o.a. Surfers Doen 't Staande, 'n Houten Tol en Jantje Modaal brachten niet het gewenste (hit) succes maar het duo kon met de liedjes kennelijk goed uit de voeten in het schnabbelcircuit. Via YT een aantal liedjes kunnen beluisteren. Het album is een gangbare mix van smartlappen, meezingers en novelty-achtige deuntjes. Wesselink heeft voor dit album zelfs nog een compositie uit de oude doos gehaald met Meisje Met Je Gouden Hart. Een oudere versie van dit nummer verscheen in 1969 op single van het duo de Ricocks (De Ricocks Discography: Vinyl, CDs, & More | Discogs [url=https://share.google/TwcEP5QjAtQnfTPSu) waar Rinus deel van uitmaakte. In totaliteit is de muziek voorspelbaar, al was ik wel enigszins verrast bij Amme Hoela. Dat had een succesvolle single kunnen zijn. Maar goed, de vijver was groot in die tijd. Leuk dat er eindelijk een album van De Lenco's op MM te vinden is.