Frank Zappa - One Size Fits All [50th Anniversary Edition] (2025)

Label: Zappa

1. Inca Roads (8:44)
  2. Can't Afford No Shoes (2:38)
  3. Sofa No. 1 (2:38)
  4. Po-Jama People (7:42)
  5. Florentine Pogen (5:25)
  6. Evelyn, a Modified Dog (1:04)
  7. San Ber'dino (5:56)
  8. Andy (6:02)
  9. Sofa No. 2 (2:43)
  10. Inca Roads [Rough Mix] (8:54)
  11. Ralph Stuffs His Shoes [“Token” Outtake] (2:30)
  12. Ralph Stuffs His Shoes [Basic Tracks, Take 5] (5:15)
  13. Ralph Stuffs His Shoes [Instrumental Mix, Master Take] (4:48)
  14. Can’t Afford No Shoes [Rough Mix] (4:43)
  15. Sofa No. 1 [Basic Tracks, Take 6] (2:44)
  16. Sofa No. 1 [Master Take, Early Mix] (2:42)
  17. Po-Jama People [Old Mix] (8:18)
  18. Florentine Pogen [Rough Mix] (9:07)
  19. Florentine Pogen [Alternate Solo] (3:15)
  20. Evelyn, a Modified Dog [Session Outtakes] (3:15)
  21. Bitch, Bitch, Bitch [In Rehearsal] (9:28)
  22. Bitch, Bitch, Bitch [Basic Tracks, Take 1] (5:20)
  23. San Ber’dino [Rough Mix I] (7:37)
  24. San Ber’dino [Rough Mix II] (8:13)
  25. San Ber’dino [Rough Mix III] (6:41)
  26. Something / Anything [Rough Mix] (6:18)
  27. Andy [Rough Mix] (6:00)
  28. Sofa No. 2 [Rough Mix] (2:38)
  29. Tush Tush Tush (A Token of My Extreme) [Live in Rotterdam, Netherlands 9/28/1974] (3:20)
  30. Stink-Foot [Live in Rotterdam, Netherlands 9/28/1974] (5:24)
  31. Inca Roads [Live in Rotterdam, Netherlands 9/28/1974] (12:27)
  32. Approximate [Live in Rotterdam, Netherlands 9/28/1974] (6:59)
  33. Cosmik Debris [Live in Rotterdam, Netherlands 9/28/1974] (12:54)
  34. Florentine Pogen [Live in Rotterdam, Netherlands 9/28/1974] (9:42)
  35. Montana [Live in Rotterdam, Netherlands 9/28/1974] (12:51)
  36. RDNZL [Live in Rotterdam, Netherlands 9/28/1974] (11:23)
  37. Dupree’s Paradise Intro [Live in Rotterdam, Netherlands 9/28/1974] (7:35)
  38. Blind Mice Blues [Live in Rotterdam, Netherlands 9/28/1974] (4:51)
  39. Dupree’s Paradise - Part 1 [Live in Rotterdam, Netherlands 9/28/1974] (9:25)
  40. Dupree’s Paradise – Part 2 [Live in Rotterdam, Netherlands 9/28/1974] (18:05)
  41. Pygmy Twylyte [Live in Rotterdam, Netherlands 9/28/1974] (11:14)
  42. Room Service [Live in Rotterdam, Netherlands 9/28/1974] (6:12)
  43. Tush Tush Tush (End Vamp) [Live in Rotterdam, Netherlands 9/28/1974] (0:58)
  44. Ralph Stuffs His Shoes [Live in Gothenburg, Sweden, 9/25/1974] (6:03)
  45. Po-Jama People [Live in Gothenburg, Sweden, 9/25/1974] (7:16)
avatar van Stalin
Ik lees net dat de show uit Rotterdam 2 uur en 13 minuten duurt. Dus ik hoop op weer een extreem lange versie van Duprees Paradise. Daar krijgt ondergetekende nooit genoeg van.

edit: ik lees nu net op Steve Hoffman forum dat deze versie van Duprees Paradise een speelduur heeft van bijna 40 minuten. Dat is inclusief Blind Mice Blues, wat dat ook maar wezen mag.

Grote blij dus hier in huize Stalin met weer een heerlijk lange versie van dit nummer gespeeld door de 1974 line-up. Ik ga alvast weer kaarsjes scoren voor bij mijn Tom Fowler altaar.

avatar van Stalin
Nou, de box is bezorgd hoor. Gisteren al gearriveerd op mijn thuisadres en vandaag daar opgehaald. Helaas zit ik net 2 weken in huis van familie om op de katten te passen terwijl zij met vakantie zijn. In dit huis geen cd speler en dus helaas nog even geduld alvorens ik de schijfjes kan gaan beluisteren. Nu eerst het boekwerkje maar eens goed doorlezen.

Stalin schreef:

Waar heb je die vandaan Stalin?
Ik zie hem nog nergens in de schappen staan?

saxotoon schreef:

Waar heb je die vandaan Stalin?
Ik zie hem nog nergens in de schappen staan?

Ik heb hem toen meteen besteld via platenzaak.nl en dat is de webshop van Universal. Eerlijk gezegd hield ik er rekening mee dat ik hem pas eind september zou krijgen. Dat was namelijk de officiële release datum. Dus ze kunnen wel snel bij de Zappa's

Via die link van mij nog 5 op voorraad zie ik. Voor 16.00 uur besteld, dan vandaag nog verzonden. Sla je slag dus...

Ik heb hem besteld.
nu nog 2 op voorraad.

avatar van papat
GVD uitverkocht. Was effe op vakantie.. ik neem aan dat er weer nieuwe voorraad komt. Officiele release datum is eind sep immers. Maar vanwege de rare fratsen van de firma Zappa kan ik hier toch een peut nerveus van worden. Wil deze wel erg graag hebben, die vorige twee 50th boxjes waren ook al zo fijn.

avatar van papat
'Elk nadeel heb ze voordeel', in mijn zoektocht naar waar dit momenteel wel te koop is, ontdekte ik dat in de US store een flink aantal oude CD's waar ik al jaren naar zoek (bv, Dance me this, Trance-fusion, Road tapes 1 en 2, Feeding monkies..) verkrijgbaar zijn. Wellicht deels oude voorraden of zo? In ieder geval een stuk schappelijker geprijsd dan via Discogs, ondanks zendkosten, taxes (WTF is dat nou weer) en waarschijnlijk straks nog douanekosten.

avatar van Stalin
Weer thuis na 2 weken op katten passen in stereo-loos huishouden (enkel een dikke Sonos speaker om draadloos muziek te luisteren) en meteen de cd speler aangeslingerd voor deze nieuwe OSFA box.

Dus de eerste luisterbeurt van de eerste helft van de Rotterdam 1974 show zit er op. Wat een heerlijk venijnig gitaargeluid weer van De Snor. Zometeen verder met de 2e helft, met daarop een in potentie nu al legendarische Duprees Paradise. Ik vrees dat de vaseline en mijn kleding binnen de kortste keren tegen het plafond op gaan vliegen...

Elke keer als er weer wat verschijnt van de 1974 line-up dan denk ik:"nu is het wel genoeg uitgemolken hoor..."
Maar als ik het dan draai, dan blijft het toch elke keer weer genieten. Wat een band was dit ook. Zappa had echt goud in handen. Zulke moeilijke muziek ogenschijnlijk met zoveel gemak en plezier gespeeld en gezongen. Blijft echt onnavolgbaar.

avatar van saxotoon
De kwaliteit van de muziek en muzikanten is zoals te verwachten.
Maar dat geluid, op CD 1 de opgepoetste OSFA.
Ik had niet verwacht dat ik na bijna 50 jaar Zappa luisteren nog zo verrast zou worden door wat er uit mijn boxen spuit.
Ook al heb je een bloedhekel aan Zappa, als je een redelijke installatie in huis hebt is dit een moetje om er door te halen. Ik denk dat dit de nieuwe standaard wordt om de kwaliteit van je installatie te testen.

saxotoon schreef:

Ik heb nog iemand gevonden die behoorlijk enthousiast is over de nieuwe mix: Klikken maar...

avatar van Mellotrongalore
Bij Frank Zappa and The Mothers of Invention - One Size Fits All:

Gave rough mix van Can’t afford no Shoes. Heel anders dan de uiteindelijke versie. Erg gaaf!

avatar van papat
Jeuj, hij is binnen! Het feest kan beginnen. Zonder douanekosten (altijd een raadsel waarom dat soms wel en soms niet wordt gerekend, terwijl deze wel langs de douane is geweest zie ik). En met als extraatje Dance me this en Trance-fusion erbij.

avatar van Pitchman
Helaas slecht nieuws van de platenmaatschappij.
De box gaat helaas niet uitgeleverd worden.
Het is niet duidelijk waarom.
Ik word wel een beetje moe met die Zappa boxjes die weer eens niet uitgeleverd gaan worden.
Bah!!

Verkocht..

avatar van Pitchman
Ja , je vraagt jezelf af waarom het zo lang moet duren , terwijl sommigen hem al in huis hebben.
Wat is de reden . Erg vreemd.
We wachten het af.

avatar van Stalin
Via het Duitse Bravado ook te bestellen, maar dan pas vanaf 24 oktober weer leverbaar:

One Size Fits All - Bravado

Het blijft allemaal weer lekker onnavolgbaar bij Zappa en Universal. Of hebben ze überhaupt maar stuk of 50 van die 5cd boxen wereldwijd geperst en blijkt er toch net iets meer animo voor te zijn ?

avatar van Stalin
Voor iedereen die nog steeds met smart op deze box zit te wachten, hierbij een linkje met schitterende audio en beelden uit 1974 om het leed enigzins te verzachten:

Inca Roads - Token outtake 1974

Wat. Een. Band.

avatar van dix
dix
papat schreef:
Verkocht..

Oh, dat was ik.

Leo hoopt later dit jaar weer een set te importeren.

avatar van freakey
Bij mij is ie gisteren pas binnengekomen. Hij d4aait nu. Eindepijk

freakey schreef:
Bij mij is ie gisteren pas binnengekomen. Hij d4aait nu. Eindepijk

Onvoorstelbaar zeg, wat heeft dat bizar lang geduurd dan. Ik ben er ondertussen alweer bijna op uitgekeken

Tussendoor nog even soort guerilla release met de Halloween 78 box. Benieuwd wat 2026 allemaal gaat brengen qua Zappa zooi.

Geniet van deze box en vooral van de prachtige live opnames uit Rotterdam 1974. Die gitaarsolo van De Snor op Pygmy Twylyte alleen al is genoeg om deze jubileum uitgave aan te schaffen...

avatar van Mellotrongalore
De box nu voor een goede prijs bij Amazon.fr kunnen bestellen. Gisteren binnengekomen. Nu nog tijd vinden om hem ook te gaan draaien. Kijk ervooral naar uit het album op blu ray te horen en natuurlijk te Rotterdam show.
Gaan er nog mensen naar Banned from Utopia in De Boerderij in Zoetermeer in Oktober?