Quadeca - Vanisher, Horizon Scraper (2025)

Pop / Folk
Label: X8

1. No Questions Asked (5:59)
  2. Waging War (5:15)
  3. Ruin My Life (4:41)
  4. Godstained (3:25)
  5. At a Time Like This (4:36)
  6. Monday (4:03)
  7. Dancing Without Moving (3:19)
  8. That's Why (4:29)
  9. I Dream About Sinking (3:54)
  10. Natural Causes (3:49)
  11. Thundrrr (4:40)
  12. The Great Bakunawa (5:40)

met Danny Brown

13. Forgone (7:54)
  14. Casper (7:34)

met Maruja

avatar van hoi123
De spirituele opvolger van Imaginal Disk wat mij betreft: ambitieuze worp wordt aanbeden op muzieknerdfora, maar is stiekem een nogal overgeproduceerd, opgeblazen project waarbij de overvolle productie niet proportioneel is met de songwriting. Waar bij Imaginal Disk daarnaast de geaspireerde zang nog een irritatiefactor was, is dat hier het potsierlijke contrast tussen hoogdravendheid en tekstuele oppervlakkigheid ("And if it's time for last words, I'ma make it count/I need a million bad bitches just to play me out" op een liedje met een gewichtige Maruja-outro, je bedenkt het maar). Tel daarbij op de nog simpelere structuur van veel liedjes - één enkel idee en dan eindeloze tierelantijntjes eromheen - en je bent me kwijt. De leadsingles hebben het minste last van bovenstaande problemen en zijn dus oprecht nog wel genietbaar, maar de rest van de plaat ben ik niet doorgekomen zonder meermaals opgetrokken wenkbrauwen.

avatar van Snoeperd
Het is inderdaad weer een hype op RYM, maar vind de vergelijking met Magdalena Bay toch behoorlijk scheef, want die zijn inmiddels ook behoorlijk doorgebroken voorbij de muzieknerdfora, na hun succesvolle festivaltour in Europa.

Dat zie ik met een inderdaad pretentieuze en ontoegankelijkere plaat als dit niet gebeuren. Vond ‘m bovendien met 69 minuten behoorlijk lang.

Bovendien is de muziek van Magdalena Bay een stuk leuker met veel oorwurmpjes (schrijf ik dit gedeeltelijk omdat ik op mijn teentjes ben getrapt als Magdalena groupie, wellicht )

avatar van tnf
tnf
Er zit ergens wat in 'Natural causes'. Maar inderdaad, het had productioneel met minder toegekund. Wat minder hard opgenomen, wat minder Tame Impala. Het ademt niet echt.

avatar van popstranger
Lang geleden dat ik nog zo'n stinker van een album heb beluisterd. Helemaal overgeproduceerde stuurloze bagger.