MSG - Don't Sell Your Soul (2025)

Label: earMUSIC

1. Don't Sell Your Soul (5:03)

2. Danger Zone (3:38)

met Erik Grönwall

3. Eye of the Storm (3:56)

met Robin McAuley

4. Janey the Fox (3:12)

met Michael Voss

5. I Can't Stand Waiting (3:43)

met Michael Voss

6. Sign of the Times (3:58)

7. The Chosen (3:57)

8. It's You (4:17)

met Roberto Dimitri Liapakis

9. Sixstring Shotgun (4:35)

met Robin McAuley

10. Flesh & Bone (3:20)

11. Surrender (3:28)

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Leentjebuur gespeeld op zijn Facebook pagina:

"Talking about surprises... NEW MSG ALBUM “ DON’T SELL YOUR SOUL” - JUST ANNOUNCED LIVE AT WACKEN OPEN AIR
Michael Schenker just announced the new MSG Album ‘Don’t Sell Your Soul’ and performed the first, same-named single LIVE on stage at Wacken. We’re absolutely thrilled to share this new work of music with you very soon and had an incredible time performing at Wacken.
Pre-order start and new single tomorrow!
‘Don’t Sell Your Soul’: October 3rd.
Stay tuned...more infos soon."

Hopelijk is de muziek mooier dan die hoes en blijft ene Michael Voss ver uit de buurt.

avatar van gigage
Erik Grönwall zingt het merendeel maar ook McAully en Voss, volgens blabbermouth.

avatar van vielip
De hoes doet me ergens wat denken aan Marillion. Mooi dat McAuley mee doet. Der Michael snapt het uiteindelijk wel..

avatar van Kondoro0614
Al gezien dit RonaldjK?!

avatar van RonaldjK
Nee, dank voor de tip! Nieuws vanaf een podium op Wacken dus? Leuk!

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Beelden en geluiden bij de openingstrack: Michael Schenker Group - Don't Sell Your Soul (Official Video).

avatar van RonaldjK
Qua gitaarspel is het weer smullen op deze nieuwe Michael Schenker Group met de zang van respectievelijk Erik Grönwall (vijfmaal), Michael Voss (driemaal), Robin McAuley (tweemaal) en de mij onbekende Roberto Dimitri Liapakis (eenmaal).

Hier op MuMe kwam ik bij UFO nogal eens tegen dat die groep alleen wat voorstelde met Schenker in de gelederen. Daarbij valt op dat zijn terugkeer bij de groep in de jaren '90 en '00 op minder enthousiasme kan rekenen van diezelfde fans, die al helemaal stil blijven bij het nodige solowerk van Der Michael. Er staan hier op MuMe diverse albums van Schenker waarbij je nauwelijks berichten leest of stemmen vindt. Zijn de fans van UFO's illustere albums uit de jaren '70 lichtelijk afgehaakt? En kan dit plaatje die tendens ombuigen?

Qua composities is het minder spannend. Coupletje, refreintje, een kunst die de gitarist aanvankelijk nog niet meester was, wat vijftig jaar geleden leidde tot onconventioneler werk als Rock Bottom en Love to Love. Nu schrijft hij keurig in dit format, waarmee het wat voorspelbaar is.
Laat onverlet dat ik geniet van de compositie Danger Zone met Grönwall, de bijdragen van McAuley, het (opnieuw een voormalige groep van Schenker) Scorpionsachtige I Can't Stand Waiting had een single kunnen zijn in de jaren '80, heerlijk! - en het fellere Sign of the Times.

Waar je speciaal voor moet gaan zitten, is het spel van de meester zelf. Je concentreren op diens loopjes en solo's. Verrassend is het enerzijds niet, maar de liefde voor de gitaar druipt van zijn spel af, net als zijn gevoel voor melodie en een warm geluid. Dan blijkt dat Don't Sell Your Soul, dat ik aanvankelijk te mak vond, toch aan glans wint.