Sabrina Carpenter - Man's Best Friend (2025)

Label: Island

1. Manchild (3:33)
  2. Tears (2:40)
  3. My Man on Willpower (3:17)
  4. Sugar Talking (3:03)
  5. We Almost Broke Up Again Last Night (3:23)
  6. Nobody’s Son (3:02)
  7. Never Getting Laid (3:28)
  8. When Did You Get Hot? (2:25)
  9. Go Go Juice (3:13)
  10. Don’t Worry I’ll Make You Worry (3:42)
  11. House Tour (2:49)
  12. Goodbye (3:45)
  13. Such a Funny Way * (3:52)
tnf schreef:
Maar het 'AI-verzinsel' heeft ook betrekking op de rest van haar persoontje, zoals ze zichzelf naar de buitenwereld presenteert. Er is iets heel 'uncanny valley' aan.

Heb nu ook even dat Tiny Desk concert wat je eerder ergens noemde opgezet, maar dit is het gewoon niet voor mij haha. Vind haar verhalen tussendoor ook al nietszeggend. Ik heb volkomen onbekende meiden uit mijn buurt beter horen zingen in party-coverbandjes dan dit.

Het is natuurlijk makkelijk online sterren te bashen en reviewen, en ik ben me er ook altijd van bewust dat het een prima lieve meid kan zijn voor iedereen om haar heen Mensen hoeven zich verder ook niets van mijn smaak aan te trekken

tnf schreef:

Die heeft een meer herkenbaar stemgeluid, en in dat liedje zit ook iets meer dan in de Sabrina Carpenter-nummers die ik tot nu toe gehoord heb.

Ik snap zulke oordelen over artiesten nooit zo goed. De meeste artiesten spelen namelijk een karakter voor de camera en creëren bewust een persona voor de buitenwereld. Dat doen ze vaak juist om zichzelf te beschermen, daar is niets oppervlakkigs of neps aan. Alles wat je zegt, gaat dus over de artiest Sabrina, niet over de mens Sabrina. Jij weet helemaal niet hoe zij in het echte leven is. Het enige wat je denkt te weten, is wat je zelf over haar hebt ingevuld. Zoals Youngmi treffend zei: “You’re psychotic.”

En dan over de artiest en het album zelf, ik vind Sabrina juist een heel origineel en eigenzinnig geluid hebben. Voor mij is ze een van de leukste en beste popartiesten van de afgelopen jaren. Dit album is misschien net iets minder consistent dan het vorige, maar ik denk wel dat er meer nummers op staan met een langere houdbaarheidsdatum. Sommige tracks behandelen thema’s die ik eerder op een smartlap of countryalbum zou verwachten en die ik zelf wat smakeloos vind, zoals Go Go Juice, When Did You Get Hot en in mindere mate Tears. Gelukkig blijven haar karakteristieke spitsvondige teksten ook daar duidelijk aanwezig. Daartegenover staat dat Man Child een knetterharde oorwurm is, en dat ze op onder meer Sugar Talking, Don’t Worry I’ll Make You Worry en Goodbye overtuigend laat horen dat ze productioneel begrijpt hoe je een kunstzinnig doch catchy nummer maakt en vocaal ver boven de middelmaat uitstijgt.

Kortom, een meer dan degelijk popalbum dat haar status als relevante en invloedrijke artiest stevig bevestigt.

avatar van Arrie
tnf schreef:

Vind ik apart, want ik vind Sabrina juist veel karakter tonen in haar liedjes, leuke gevatte teksten enzo.

Zeker geen teksten waar AI mee aan zou komen.

Dat haar stemgeluid minder onderscheidend is dan bijv dat van Carly Rae Jepsen, daar kan ze verder ook niks aan doen. Maar verder vind ik ze wel redelijk vergelijkbaar, vlotte pakkende popliedjes met leuke teksten en een leuke persoonlijkheid.

Ik vind Carly nog wel iets beter maar dat is ook wel een van mijn favoriete popzangeressen.

Timewasnothing schreef:
snap zulke oordelen over artiesten nooit zo goed. De meeste artiesten spelen namelijk een karakter voor de camera en creëren bewust een persona voor de buitenwereld. Dat doen ze vaak juist om zichzelf te beschermen, daar is niets oppervlakkigs of neps aan. Alles wat je zegt, gaat dus over de artiest Sabrina, niet over de mens Sabrina. Jij weet helemaal niet hoe zij in het echte leven is. Het enige wat je denkt te weten, is wat je zelf over haar hebt ingevuld. Zoals Youngmi treffend zei: “You’re psychotic.”.

Kritiek is zelden een persoonlijke aanval, ik citeer mezelf van een paar posts terug:
Remco_90 schreef:

Zelf ga ik er wel vanuit dat de meeste hier zullen begrijpen dat artiesten vaak heel erg bewust een 'alter ego' of persona neerzetten. Soms staat een heel album in het teken van zo'n alter ego. Of dat iemand aanspreekt is puur smaak en als ik naar mezelf kijk ook vaak ontwetendheid over de context / hoe het is bedoeld.
Ik vond 'brat' van XCX bijvoorbeeld het beste album dat ik in 2024 heb ontdekt, maar haar optreden op Glastonburry en hoe ze zich daar neerzette vond ik het album en haarzelf, als creatieve topper en duizendpoot, geen eer aan doen. Maar misschien begrijp ik op zo'n moment het artistiek 'doel' gewoon niet.
Ik vind het ook niet nodig dat Tove Lo haar tieten altijd moet laten zijn op het podium, maar er zit waarschijnlijk een hoger feministisch doel achter in combinatie met de lyrics. Dat het mij niet aanspreekt, maakt niet dat ik haar als persoon of de muziek niet kan bewonderen. Het betekent slechts dat ik het niet heb begrepen, dus het niet aankomt en aanspreekt.

Dat zal hier bij Carpenter ook wel opgaan, maar iets moet voor mij ook wel 'pakkend' zijn en interesse opwekken om erover te gaan lezen. Het is moeilijk alles als 'goed' te bestempelen vanwege de moeite en het mens met gevoelens en emoties dat erachter zit.

Remco_90 Je voelt je hier onterecht aangesproken, ik reageerde helemaal niet op jou, maar op iemand anders.

En wat betreft de nuance: ik weet natuurlijk niet precies hoe zij het bedoelden, maar ik vond de kritiek wel erg hard en persoonlijk. Ik denk ook dat mensen op het internet te makkelijk iets zeggen, omdat ze anoniem zijn en er weinig gevolgen aan verbonden zijn. Maar goed, dat zal ook wel gewoon een smaakverschil zijn.

avatar van tnf
tnf
Timewasnothing schreef:
...Zoals Youngmi treffend zei: “You’re psychotic.”

Nou heb ik in m'n leven best wat lelijkheid over me heen gekregen, maar deze had ik nog niet gehoord/gelezen.