The Southern River Band - Easier Said Than Done (2025)

Australiƫ
Label: Civilians

1. Don't Take It to Heart (3:31)
  2. Something's Gotta Give (3:50)
  3. Bad Luck Baby, Bye Bye (3:02)
  4. It's What It's (3:52)
  5. One Last Dance (3:31)
  6. Suits Me Just Fine (2:57)
  7. All Over Town (3:50)
  8. No Such Time (3:22)
  9. Lay It on Me (4:10)
  10. F**k You, Pay Me (3:32)
  11. We've Got Plans Tonight (2:11)
  12. One of These Nights (I'll Be Gone) (4:09)
avatar van vielip
Dit is één van de bands die me in de afgelopen 2 jaar het meest is bevallen qua nieuwkomers. Samen met Deraps en Wings of Steel zo uit het hoofd, zorgen ze voor de broodnodige nieuwe aanvoer in hardrockland. En nu is er dan het nieuwe album. De vorige liet al prima horen wat de mannen uit Australië in huis hebben. Gooi Van Halen, AC/DC, Status Quo, Cheap Trick, Aerosmith en dat soort bands in de blender en je krijgt The Southern River Band. Op het podium overtuigen de mannen het meest. Het is alles of niks. Knappen met die handel! Op dit nieuwe album gaan ze op de ingeslagen weg door en klinken de nummers nog net iets beter uitgewerkt. Maar denk dan niet aan overgeproduceerd! Nee, de rauwe randjes zitten er nog steeds aan. Deze jonge honden komen begin volgend jaar weer naar Europa. Ga dat zien! Even checken RonaldjK

avatar van RonaldjK
Aha, dank! Kwam eerder deze week hun naam tegen als één van de voorprogramma's van AC/DC tijdens de Australische tour die binnenkort begint. Effe koeklen, ja hier.

Ondertussen aan dit album begonnen: lekker!!!

avatar van vielip
Kijk, de jongens timmeren aan de weg zo te zien. Support van AC/DC is een hele mooie stap voor ze! En gegund Ik hoop alleen niet dat het ze zo vergaat als The Answer een aantal jaren terug. Kwamen ook met twee geweldige platen en werden toen uitgenodigd om als Support van AC/DC mee te gaan op de hele Europese tournee. Ik dacht; dat is mooi voor die gastjes! Maar daarna werd het alleen maar minder en minder helaas. Hopelijk gaat het voor The Southern River Band juist de andere (goede) kant op!

avatar van RonaldjK
Dit was zeker een aangename kennismaking! The Southern River Band met Easier Said than Done bleek een goede tip! Met de sfeer van de hoes erbij moest ik denken aan Blackfoot vanaf 1979, toen die groep hun southern rock á la Lynyrd Skynyrd verruilde voor een steviger aanpak. Blijkens Discogs bracht The Southern River Band hiervoor al vier albums uit, deels in eigen beheer en deels live. De voorganger waar vielip het over heeft (?), staat nog niet op MuMe.

Hardrockende southern rock uit Australië van het soort waarvan wij in Nederland Bökkers hebben. Soms uptempo zoals de eerste twee nummers, soms midtempo zoals Bad Luck Baby, Bye Bye of kalm als It's What's It's. De stem van zanger-gitarist Callum Kramer is licht-rauw en de band is hecht. Daarbij wordt gevarieerd in arrangementen, zoals het vriendelijke en swingende One Last Dance, geschikt voor Nederlandse radio.

All Over Town begint met akoestische blues en gaat dan vet rocken, Fuck Youk, Pay Me is ongetwijfeld een livefavoriet en heeft fraaie twingitaren met andere gitarist Dan Carroll, een huilende mondharmonicasolo in de boogie van We've Got Plans Tonight.

Azijnpissers kunnen klagen dat dit retro is, maar liedjes schrijven kunnen ze. Net als spelen. Bijkomend pluspunt: de productie is open in plaats van dichtgepropt met pro-tool. Wie hiervan houdt, zal net als ik prompt zin krijgen in Strikes van Blackfoot of hun albums daarna. Bij The Southern River Band floreert dezelfde, eerlijke hardrock 'n' roll, maar dan uit 2025. Hölt wi-j van!

avatar van RonaldjK
PS vielip tipte me vanmiddag dat TSRB van 18-22 februari in achtereenvolgens Zwolle, Nijmegen, Groningen en Amsterdam is te zien. Zie hier, even scrollen.

avatar van vielip
Kaartjes voor Zwolle in the pocket en als het meezit doe ik Groningen ook nog.