Kid Cudi - Free (2025)

Label: Republic

1. Echoes of the Present (2:48)
  2. Neverland (3:56)
  7. Submarine (3:57)
  8. Ashes (1:43)
  9. Grave (3:11)
  10. Past Life (2:29)
  11. Picnic in Paris (3:16)
  12. Stargazing (2:55)
  13. Salt Water (4:15)
avatar van Silky & Smooth
Wisselende eerste indruk. Qua producties gaat hij weer terug naar 'Satellite Flight' en 'PP&DS', maar qua zang ben ik er nog niet over uit of ik het sterk vind. Klinkt nogal zeurderig.

avatar van SvV
SvV
Cudi heeft een aardige reis gemaakt van ongelukkig, depressief en zelfs suïcidaal in het verleden naar iemand die zich weer goed voelt en liefde heeft gevonden (net getrouwd). Zijn albums hebben ons altijd een inkijkje gegeven in zijn reis en net als het vorige album horen we dat Kid Cudi inmiddels goed in zijn vel zit. Hij gaf al aan dat dit een pop-album zou worden, dus dat is geen verrassing. De singles zijn misschien niet het best gekozen, want het uiteindelijke werk vind ik in een stuk beter dan inmiddels verwacht. Het luistert allemaal prima weg, soms erg standaard pop, vocaal prima. Weinig uitschieters, ik vind Deep Diving erg lekker klinken, maar het wordt ook nergens vervelend.