De Pre Historie 1999 (2001)

Alternatieve titel: De Ultieme Millenniumreeks: De Jaren 90

Belgiƫ
Label: EVA

1. Lou Bega - Mambo No. 5 (A Little Bit Of...) (3:40)
  2. Vengaboys - We're Going to Ibiza! (3:39)
  3. Britney Spears - Baby One More Time (3:31)
  4. Christina Aguilera - Genie in a Bottle (3:38)
  5. Backstreet Boys - I Want It That Way (3:33)
  6. Ann Lee - 2 Times (3:48)
  7. Eiffel 65 - Blue (Da Ba Dee) (3:39)
  8. K3 - Heyah Mama (3:22)
  9. A-Teens - Mamma Mia (3:44)
  10. Charlotte - Take Me to Your Heaven (3:02)
  11. Ricky Martin - Livin' La Vida Loca (4:03)
  12. Bob Marley - Sun Is Shining (3:54)

met Funkstar De Luxe

13. Will Smith - Wild Wild West (4:07)
  14. A+ - Enjoy Yourself (3:40)
  15. City to City - The Road Ahead (4:05)
  16. Chicane - Saltwater (3:28)

met Maire Brennan

17. Milk Inc. - In My Eyes (3:30)
  18. Scoop - Drop It (3:42)
  19. Liquido - Narcotic (3:53)
  20. Guano Apes - Open Your Eyes (3:08)
avatar van Lukas
Behoort 1999 nu al tot de prehistorie ?

Deze ken ik trouwens al snel allemaal. Ik hou mij echter aan mijn eigen ongeschreven regel niet op verzamelaars te stemmen.

Eiffel 65

EVANSHEWSON
Dit plaatje laat goed zien en horen hoe erbarmelijk het met hitparademuziekjes gesteld is in de nineties :

1 ster en dan nog...

Een nieuw record. Welgeteld 0 artiesten die daadwerkelijk weten wat muziek inhoudt.

avatar van pjh1967
Liquido met Narcotic en Guano Apes met Open Your Eyes zijn aardige plaatjes, de rest vind ik toch ondermaats (hoewel Sun Is Shining het ook wel aardig doet op een bbq)

avatar van Stapler
Stijn_Slayer schreef:

Uhm... Bob Marley?
Yeh.. I know het is een remix maar toch.

Stapler schreef:

Uhm... Bob Marley?
Yeh.. I know het is een remix maar toch.

Ik ben 1 op de miljoen mensen die niet van Bob Marley houden

Mijn broertje draait het de hele dag door, en dan wordt je goed ziek van steeds die reggae deuntjes haha.

Joy
je vraagt je af waarom dit soort bagger wordt toegevoegd

avatar van tnf
tnf
Tja, een site met alleen maar zogenaamd goede cq. verantwoorde cd's is natuurlijk niet compleet.

(En wie weet vindt de toevoeger het stiekem wel lekkere muziek, dat soort mensen bestáán...)

Ondanks jeugdsentiment vind ik zelf minstens de helft van de nummers behoorlijk slecht; erg oppervlakkig. 12, 19 en 20 compenseren wel veel. En 1 en 10 zou ik in een lollige bui (op een guilty pleasure-manier) nog op kunnen zetten. Van track 16 hoor ik wel dat 'ie goed is, alleen was dergelijke muziek vroeger gewoon meer m'n smaak dan nu.

avatar van LucM
Sinds ong. 1990 heb ik nauwelijks nog voeling met de hitparadepop. Ik heb de ganse reeks van de Pré Historie geleend en beluisterd.

Op deze editie 1999 staan wel enkele leuke nummers op zoals tracks 1, 6 en 19 en de hits van Britney, Chrisitina, Backstreet Boys, Ricky Martin, City to City en de Bob Marley-remix kan ik ook nog als aanvaardbaar bestempelen, maar de meeste nummers zijn, zoals tnf zegt, oppervlakkig maar ook weinig origineel en vaak van beperkte houdbaarheid. Zeer slecht vind ik tracks 9, 17 en 18, en het nummer van Guano Apes vind ik (als rockliefhebber) cliché tot en met.

Nochtans heb ik heel wat prachtige albums uit dat jaar van o.a. Bonnie 'Prince' Billy, Arid, dEUS, Randy Newman, Red Hot Chili Peppers en Tom Waits. Muziek naar mijn gading moet ik al sinds tijden niet meer zoeken in de hitlijsten, waar dat in de jaren '60 en '70 en in mindere mate de jaren '80 in de hitparade nog behoorlijk wat interessante muziek voor mij te vinden was. Dat heeft ook te maken met het feit dat de muziek in de hitlijsten nu mechanischer en veiliger klinkt, plastic zeg maar.

avatar van tnf
tnf
LucM schreef:
Zeer slecht vind ik tracks 9, 17 en 18

Ja, die van Scoop valt toch behoorlijk door de mand als je het jaren later terug hoort, het is (op een irritante manier) erg simpel. Een beetje op dezelfde manier als The launch van Dj Jean, afkomstig uit hetzelfde jaar. Beide nummers vond ik destijds echter geweldig.

#7 is een uitstekend martelmiddel.

avatar van LucM
"Blue (Da Ba Dee)" van Eiffel 65 vond ik destijds nog enigszins grappig, maar als je het nu hoort ... wat een ellendig nummer!

avatar van vin13
0,5
De laatste 2 nummers zijn goed en de rest is zwak, Bob Marley op zich ok maar niet op deze manier.

avatar van i.Ron S.
0,5
Liquido - Narcotic vind ik nog altijd een goed nummer, Guano Apes vond ik destijds vrij goed maar nu niet echt meer.
Voor de rest vind ik deze cd echt wel een goede weergave van de muziek in 1999, heel zwak. Ook weinig gevestigde waarden brachten dat jaar iets uit.

avatar van LucM
Guano Apes? Destijds als 'alternative' bestempeld maar niet beter dan de gemiddelde hitparadepop in die tijd.
De hitlijsten zijn trouwens hoe langer minder een graadmeter voor de kwaliteit van het gehele muziekaanbod al vind ik eind jaren '90, begin jaren '00 ook een wat mindere periode.