sombr - I Barely Know Her (2025)

Label: Warner

1. Crushing (3:26)
  2. 12 to 12 (4:02)
  3. I Wish I Knew How to Quit You (3:52)
  4. Back to Friends (3:19)
  5. Canal Street (5:05)
  6. Dime (3:45)
  7. Undressed (3:02)
  8. Come Closer (3:15)
  9. We Never Dated (3:16)
  10. Under the Mat (4:43)
Wat een talent! sombr legt de lat erg hoog met zijn indrukwekkende debuutalbum. Allemaal ijzersterke nummers met fijne vocalen en een heerlijke sound. Mijn persoonlijke favorieten zijn: we never dated, come closer, i wish i knew how to quit you. Maar eigenlijk ligt alles lekker in het gehoor. Niet zo gek dat hij momenteel hoog in de charts staat in Engeland en Amerika. Ik ben heel benieuwd wat voor groei hij gaat doormaken als artiest.

De naam Sombr zei me niks, het is dat Wendy Melvoin bas en gitaar speelt op een aantal nummers wat mijn interesse opwekte.

Best een aardige alternatieve popplaat, maar tegelijkertijd doet het me ook weer niet heel veel. Het klinkt allemaal wat schel in mijn oren, het galmt wat te veel (zal wel hip zijn), koortjes doen het meestal niet zo heel goed bij mij en de nummers gaan langs me heen.

Ik denk dat ik mis waarom juist deze Sombr zo geroemd wordt.

Vooruit: een krappe 3,5* dan.

avatar van rookpauze
Sombr is een artiest die, in ieder geval binnen mijn generatie, veel genoemd wordt de laatste tijd. Uiteraard moet ik dan ook even gaan luisteren om te begrijpen waar iedereen het over heeft.

Ik moet zeggen, ik vind dit niet slecht voor een debuutalbum. Het lijkt erop dat hij al best wel een eigen sound heeft gevonden. Het is niet zo bijzonder dat ik het echt op repeat zou hebben, maar ik zou het ook niet erg vinden als iemand anders dit op heeft staan.

Er is in de afgelopen paar jaar echt een hele golf met nieuwe mannelijke mainstream pop artiesten geweest, waarvan ik er veel nietszeggend vind, maar sombr weet zich qua sound toch een beetje te onderscheiden van bijvoorbeeld een Alex Warren of een Benson Boone naar mijn mening. Dus complimenten daarvoor.

Sterke popplaat dit, met een eigen smoel en een mooie, geraffineerde productie gekoppeld aan een paar uitstekende, pakkende songs maken dit een van de betere releases van dit jaar. Aanrader!

avatar van meneer
Tuurlijk: Paywall maar als je die hebt betaald dan is, vanuit de media en Warner, commercie de drijfveer: De Nieuwste Popster heet Sombr en hij is een Man - Volkskrant.

avatar van coldwarkids
Wat is Dime toch een ontzettend lekker nummer!

avatar van Dim
Dim
Op je twintigste een dergelijk album uitbrengen, waarbij je alles zelf geschreven hebt, dan doe je het niet slecht, zeker niet wanneer er een eersteklas oorwurm getiteld 12 to 12 bij is.
De productie hapert af en toe, de stem is af en toe aan de schelle kant, maar dit is zonder meer een veelbelovend debuut. Tof ook dat hij met Canal street bewijst niet puur voor de hapklare pop te gaan.

coldwarkids schreef:
Wat is Dime toch een ontzettend lekker nummer!
Ik moest soms qua zang aan Thom York denken. Beetje Fake Plastic Tree.