Eminem - STANS (2025)

3. Arose (4:34)
  4. Beautiful (6:32)
  5. Not Afraid (4:08)
  6. Rap God (6:03)
  7. Stan [Live at Wembley 2014] (3:48)
  8. Just Don't Give a Fuck (4:02)
  9. Say Goodbye Hollywood (4:32)
  10. Everybody’s Looking at Me (4:54)
  11. Still Don't Give a Fuck (4:17)
  12. Stan [Live at 43rd Grammy Awards] (6:20)

met Elton John

avatar van SvV
SvV
Wat een sterke track die ‘Everbody is Looking at Me’, had niet misstaan op The Eminem Show. Verder helaas niks nieuws op deze soundtrack.

avatar van thomzi50
Inderdaad een best tof nummer, al kan ik me ook voorstellen waarom ze hem uiteindelijk schrapten. Maar zoals vrijwel al het oude werk van Eminem laat dat nummer wel weer horen hoe goed hij toch kon rappen, en hoe ver hij daarvan is afgedreven.

Overigens is 'Everybody is looking at me' strikt genomen te horen op The Eminem Show, althan deels: bij de The Kiss-skit, voor 'Soldier', komt een eerdere versie van dit nummer uit de (auto)radio.

avatar van Silky & Smooth
Ik wilde gister nog reageren dat Eminem tegenwoordig nog steeds een goede rapper is, maar na het luisteren van dit album wordt het verschil tussen vroeger en nu wel pijnlijk duidelijk. Het is niet alleen het rappen, de energie is ook gewoon anders. Technisch gezien is Eminem als rapper niet perse minder geworden, maar het voelde vroeger wel veel natuurlijker. Minder opvallend. Tegenwoordig ligt de nadruk veel meer op de techniek dan op de elementen er omheen die het een geheel maakten.

Verder snap ik heel goed dat Everbody is Looking at Me niet op 'The Eminem Show' is verschenen. En, ondanks dat ik een zwak blijf houden voor Stan, vind ik de Wembley 2014 versie wel een hele softe uitvoering. Al met al blijft het ook maar een soundtrack / verzamelaar. Echter niet één om te bewaren of te kopen.