Joey Bada$$ - Lonely at the Top (2025)

Label: Columbia

6. BK's Fine$t (4:34)

met Rome Streetz, Kai Ca$h en CJ Fly

7. Underwater (4:12)
  8. 3 Feet Away (3:58)
  9. Speedin' Thru the Rain (3:14)
  10. Still (3:26)

met Rapsody en Ab-Soul

11. Lonely at the Top (3:17)
avatar van Flipm0de
Sinds 1999 altijd hoge verwachtingen van Joey, maar toch voelt elk project als "net-niet" aan. Goede tracks hier en daar, maar altijd ook een paar fillers. Ondanks dat er maar 11 nummers zijn zitten er ook hier een aantal missers tussen met Ready to Love als de grootste.

De track met Rome Streetz is hard en ook Supaflee doet het goed met die heerlijke begin jaren '00 sound.

avatar van Silky & Smooth
Supaflee had zo een nummer van Clipse met The Netptunes kunnen zijn.

avatar van Yestsida
Dit is wel erg saai.

Nooit een groot fan geweest van Joey Bada$$, toch heb ik hem altijd een sterke rapper gevonden en kon ik zijn vorige projecten best goed pruimen. Dit vierde studioalbum is jammer genoeg zijn zwakste project tot nu toe.

Lonely at the Top begint vrij sterk met Dark Aura, Swank White en Supaflee. Die laatstgenoemde zou inderdaad zo een oude productie geweest kunnen zijn van The Neptunes. Highroller is niet verkeerd, wel aan de saaie kant (slecht refrein wel). Ready to Love met Ty Dolla $ign vind ik persoonlijk nog wel leuk. BK's Finest is weer een solide track, Rome Streetz profileert zich weer goed.

Vanaf Underwater zakt Lonely at the Top echter helemaal in elkaar. Joey Bada$$ horen we hier ook geregeld zingen en laat het rappen met momenten achterwege, het beklijft nergens.

Slecht vind ik het nergens. De hoogtepunten zijn gewoon ook niet heel noemenswaardig. Deze LP is vis noch vlees. Verwaarloosbaar albumpje.