Blut Aus Nord - Ethereal Horizons (2025)

Frankrijk
Label: Debemur Morti

1. Shadows Breathe First (7:15)
  2. Seclusion (8:18)
  3. The Ordeal (7:17)
  4. The Fall Opens the Sky (7:48)
  5. What Burns Now Listens (6:22)
  6. Twin Suns Reverie (2:21)
  7. The End Becomes Grace (12:24)
avatar van Kondoro0614
Holy shit

avatar van Apollo
Het eerste vrijgegeven nummer is in lijn met bovenstaande reactie.

avatar van ABDrums
Dit zou zomaar eens een jaarlijstkandidaat kunnen worden. De nieuwe single integreert het lugubere geluid van verwrongen complexiteit en kronkelende dissonante doolhofriffs die de band de laatste paar albums heeft uitgewerkt met een wat gestroomlijndere manier van componeren, waardoor dat laatste eigenlijk - in mijn optiek - veel beter uit de verf komt.

Het doet in dat kader wel wat denken aan de evolutie die Imperial Triumphant met Goldstar eerder dit jaar liet zien: de enorme chaos aan complexiteit, gelaagdheid en andere verveemdende elementen beter tot wasdom laten komen in een wat puntiger, compacter en duidelijker jasje. Gaaf om te zien dat Blut Aus Nord diezelfde weg ook lijkt te bewandelen. Ik ben heel benieuwd naar het volledige werk!

Het is alsof Robert Smith wat zanglijnen heeft bijgedragen aan dit album.
Weer een gave evolutie van deze geheimzinnige éénmansband. Deze ga ik de komende tijd eens wat vaker beluisteren.

avatar van Edwynn
Verrassen doet Blut Aus Nord allang niet meer. Maar wat een overweldigend episch ding is hier weer opgeleverd.

avatar van ProGNerD
Mooi hoor; hoe vaker ik 'm luister, hoe meer hij onder de huid gaat zitten...

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Mooi weer een lekkere HH (heerlijke herrie). Mooie lagen in de sound.

avatar van Dr.Pat
Ik ben onder de indruk van wat BAN hier door de speaker knalt. Ik ben niet per se groot fan van melancholische muziek, maar hier kan ik wel wat mee. Heerlijke brede open muziekstukken waarin het niet gaat hoe je het hoort, maar maar om wat je ervaart.
Ik ben alleen wat minder over de “jaren tachtig” new wave-achtige vocals in het begin, maar als dat alles is…overall ook genoeg tempo en wat meer riff-georiënteerd om de balans niet te veel naar de melancholie door te laten slaan.
Van deze plaat krijg ik een beetje het gevoel Nexus Polaris….een echte genre-overstijgende plaat wat iets totaals laat horen waar alles aan klopt, maar wat niet bestaat uit losse elementen. Nexus sla ik wel nog een stuk hoger aan, maar dat gevoel dat Nexus zou kunnen benaderen, krijg je niet vaak

avatar van ProGNerD
Dr.Pat schreef:
...Topplaat die veel gedraaid is inmiddels, voor mij wel een van de toppers van 2025!

Nou, dat geldt hier ook zeg; hard op weg naar de top van m'n eindejaarlijstje...!

½* erbij