The Velvet Sundown - Paper Sun Rebellion (2025)

1 stem

Canada
Uitgebracht in eigen beheer

1. Rivers Run Free (2:58)
  2. Dead Man's Parade (2:14)
  3. From Deep Within (2:54)
  4. Fireflies in the Night (2:12)
  5. Leave the Light On (3:03)
  6. Broken Flags (2:19)
  7. Velvet Fireline (2:43)
  8. Ashes on the Carousel (2:41)
  9. Paper Sun Rebellion (2:49)
  10. Burning Skies (2:07)
  11. The Wind Don't Know (3:03)
  12. Paper Flag (2:46)
  13. Thunder (2:54)
avatar van berwt
Een paar weken na het debuut Floating on Echoes is The Velvet Sundown daar al met hun 3e (sorry, geen tijd gehad om die 2e ertussen te nemen). En terug ben ik aangenaam verrast over zowel de kwaliteit van het "songschrijven" als van de "productie" *. Jammer vind ik wel dat het qua stijl zo inwisselbaar is met die eerste (en wellicht dan ook de 2e). Op deze manier is de toegevoegde waarde tot het "repertoire" gering.

Enigszins een uitzondering is Thunder waarmee wordt afgesloten. Een ietwat steviger rocknummer dat zelfs wat stonerallures heeft. Maar laat dat nu net een richting zijn die je liever organisch tot groezelig wil laten klinken wat voor deze "bezetting" wellicht nog wat hoog gegrepen is.

Wellicht speel ik het album niet meer over een jaar, maar From Deep Within en Leave the Light On sleepte ik in een afspeellijst voor melancholische momenten. En dan laat ik me er graag in wentelen, me niet druk makend of de "makers" zelf wel melancholisch waren.

* mochten er nog individuen zijn die geen idee hebben waar de overmaat aan "aanhalingstekens" vandaan komt, zie de discussie onder de eerste plaat.