Bernard Fevre - Cosmos 2043 (1977)

Alternatieve titel: Cosmos Deuxmilles Quaranttrois

1. Space Team (1:38)
  2. N° 59018 (1:49)
  3. Central Way (2:23)
  4. Satellite 33 (2:11)
  5. Ronde Interstellaire (2:17)
  6. Cimes Eternelles (2:02)
  7. Le Monde Avait 5 Ans (3:56)
  8. Moon Heart (1:40)
  9. Sunshine on March (1:56)
  10. Stars Away (3:41)
  11. Earth Message (2:30)
  12. 2043 (2:06)
  13. Odyssee (2:38)
avatar van adri1982
Om te beginnen; dit is een prachtig avant-garde synthesizer-album. Ik leerde het kennen door middel van het laatste nummer op dit album, genaamd 'Odyssee'. Een kamergenoot van me tijdens een groepreis (Leander) draaide dit in Albufeira 2023. Later vond ik dit nummer terug, en werd ik nieuwsgierig naar de rest van dit album. Ik ontdekte hier ook o.a. het origineel van 'Got Glint' van The Chemical Brothers (1999; album: Surrender), genaamd 'Earth Message', waarvan ik vaak geneigd ben het aan te spreken met de Franse titel 'Message de la Terre' of 'Message du Monde'. Het is iig een fantastisch album voor de echte liefhebber van 70's-synthesizerliefhebbers.

avatar van PEN15
voor mij steekt Earth Message er bovenuit en het komt eveneens als een verrassing dat dit het origineel was van Got Glint? Ik ben er totaal ondersteboven van, want dat het nummer zo mooi zou zijn plus dat de cover eigenlijk het nummer onderuit haalt als het ware. Aan de rest kan ik nog niet direct wennen, dat komt wellicht omdat ik Got Glint? iets té goed kende en dat ik ooit in een andere tijdlijn als kind gek was op dit soort synthesizersplaten. Had ik maar niet een andere tijdlijn moeten binnenwandelen, wie weet hoe de muziek van toen zich had ontwikkeld als we met zijn allen hiernaar waren blijven luisteren.