Santana - Ultimate (2007)

Label: Arista

1. Into the Night (3:42)

met Chad Kroeger

2. This Boy's Fire (3:30)

met Jennifer Lopez en Baby Bash

3. Smooth (4:55)

met Rob Thomas

4. Maria Maria (4:22)

met The Product G&B

5. Oye Como Va (4:18)
  6. Black Magic Woman (3:15)
  7. Evil Ways (3:55)
  8. Corazon Espinado (4:35)

met Maná

9. Europa (Earth's Cry, Heaven's Smile) (5:05)
  10. The Game of Love (4:22)

met Tina Turner

11. Put Your Lights On (4:45)

met Everlast

12. Why Don't You & I (3:51)

met Alex Band

13. Everybody's Everything (3:32)
  14. Just Feel Better (4:12)

met Steven Tyler

15. Samba Pa Ti (4:45)
  16. No One to Depend On (5:33)
  17. Interplanetary Party (4:06)
  18. The Game of Love * (4:14)

met Michelle Branch

buddy
is leuk zo'n verzamelalbum maar 2 keer hetzelfde nummer met 2 verschillende artiesten?

En natuurlijk verbleek de rest bij Samba Pa Ti.

Wat een geweldige cd! Wat wil je, na 40 jaar Santana?
Niet alleen is het een fantastisch overzicht van 1970 tot nu, maar ook de volgorde klinkt prima. Tenminste, wat zie ik nu? Ik heb de Aziatische Editie en daar is de volgorde anders en beter. Ook mist er hier een track, die wel op mijn cd staat, en erop moet: She's Not There doet hier haar naam eer aan.
Even gecheckt, maar ook de Europese editie heeft dezelfde volgorde als mijn cd, dus ook inclusief She's Not There!

Het enige echte minpunt is de track This Boy's Fire met Jennifer Lopez. De rest van de nummers is goed tot briljant.
Als ik het goed heb is Interplanetary Party een nieuwe track: een erg sterk en vooral lekker nummer.

Kortom: hou je van Santana, heb je nog niks van hem, hou je van rock, goede pop of gewoon van geweldige muziek? Gelijk kopen!

EVANSHEWSON
The Ultimate Collection uit 1998 (zoek maar op) is gewoon stukken vollediger, het is ook een dubbelalbum.

Dit hier is puur om commeciële redenen uitgegeven, vind ik. Ok, het bevat ook de betere duetten die op zijn recentere albums stonden, maar ik vind lang niet alles relevant hier op dit plaatje.
En naast die paar duetten heeft men er vlug wat oude hits opgegooid, ik vind dit maar een belabberde verzamelaar, echt.

***

avatar van ricardo
Als je niets hebt van Santana,kun je m.i het beste beginnen met het live album Lotus.Is een live dubbelaar uit 1974,en is in de geremasterde uitvoering een super live album, met de beste nummers van Santana tot en met 1974 uiteraard,en heb hem al op meerdere plaatsen zien liggen voor slechts 10 eurotjes.

EVANSHEWSON schreef:
ik vind dit maar een belabberde verzamelaar, echt.

Nou, dat vreesde ik ook, maar het pakt echt anders uit. Dat recente werk, die betere duetten, afgewisseld met het oude werk klinkt gewoon echt lekker!
Het zijn volgens mij ook geen oude hits, maar echt zijn beste oude tracks. Daardoor luistert deze cd echt fantastisch weg.

Wij waren het trouwens niet helemaal eens over Mothership van Led Zeppelin. Dat vond ik dus een geremasterde Remasters.
Deze grootste hits van Santana voegt wel wat toe: het is een compleet overzicht van 1969 tot nu. Voor het eerst.

Ik hoop dus dat je jouw waardering omhoog wilt doen: daarvoor is de muziek te goed en de verzameling te origineel lijkt mij.
Ik zou 'm maar eens in je cd speler gooien!

EVANSHEWSON
pfft, dat verschrikkelijke nummer met michelle Branch.. Santana goes Radio Donna (of weetikveel welke Nederlandse rotcommerciële zender ik als equivalent moet noemen..).

Neen, dank je, ik heb Supernatural, dat ik verrassend goed vond, maar de twee opvolgers ervan zijn flauwe doorslagjes en die doen me echt absoluut niets.

Neen, ik volg ricardo; wie nog niets heeft van Santana doet zijn voordeel met Lotus.
En ik voeg daar ook nog MOONFLOWER aan toe, ook een prima live-album.

Dit hier vind ik willen maar niet kunnen.

Je kunt toch geen enkele cd uitbrengen van Santana zonder veel te veel hiaten te verkrijgen. Voor een artiest van dit niveau en zo'n oeuvre heb je minstens een goede dubbelaar nodig om een goede verzamelaar samen te stellen.

Ik blijf bij mijn 3 sterren, dit plaatje laat ik lekker aan me voorbijgaan;
De nummers die het hem hier doen heb ik toch al lang op reguliere platen of op véél betere compilaties.

Wat betreft Supernatural en de 2 opvolgers ben ik het helemaal met je eens. Alleen: juist de goede tracks van die albums staan hier op: die heb ik dus nu ook.

Als je begint met Lotus - uit 1974 - mis je 34 jaar Santana. Dat zijn heel wat goede tracks. Laat onverlet dat Lotus een geweldige cd is, maar uit een heel andere tijd.

Het sterke aan maar 1 cd is dat die geweldig goed is. De songselectie is gemaakt door ene Carlos Santana (himself). Hij heeft het geheel ook geproduceerd. Ik zet 'm weer lekker aan!

EVANSHEWSON
Ja, west, slechte muziek is dit natuurlijk niet, maar door de onvolledigheid en het sampler karakter geef ik dit niet mer dan ***
Maar geniet vooral van de muziek, die is in elk geval goed, al kan dat nummer met M Branch (17) me absoluut niet meer bekoren...

Je hebt gelijk, The Game of Love is echt een te simpel popliedje voor Santana.

avatar van Ericos
Het nummer met Jennifer Lopez is GEWELDIG!

Sstttt
west schreef:
Ik ben ook helemaal gelukkig met deze verzamelaar van Santana. Oud en nieuw werk van Santana gezamenlijk op één schijfje. Het kan niet beter.

Op een andere site vond ik onderstaande lovende woorden over "Ultimate Santana (2007)":

De Mexicaans-Amerikaanse gitarist Carlos Santana maakte, met wisselende bezettingen ooit furore met een hoogst opzwepende en spirituele combinatie van latin, rock en jazzrock. Dit vervolmaakte hij reeds in de jaren zeventig op albums als Abraxas, Caravanserai en Lotus. Voordat hij een relikwie uit vervlogen tijden dreigde te worden maakte hij in 1999 het uiterst poppy album Supernatural, met gastrollen van actuele artiesten als Lauryn Hill en Eagle-Eye Cherry. Deze lijn zette hij voort op All That I Am in 2005. Ultimate Santana biedt een uitgekiende mix van zijn oude en recente werk. Dit werd niet chronologisch achter elkaar geplakt maar smaakvol gecompileerd tot een geheel, waarbij This Boy’s On Fire (met Jennifer Lopez) moeiteloos wordt opgevolgd door de jaren zeventig hit She’s Not There. Ook zijn warm jankende gitaarsolo’s zijn goed vertegenwoordigd in nummers als Samba Pa Ti en Europe. In tegenstelling tot zijn meeste leeftijdgenoten kan Carlos Santana zowel terug als in het heden kijken naar een oeuvre van constante kwaliteit.

Het wordt vandaag een zomerse, warme dag. Het lijkt mij een prima plan om deze cd in mijn discman te stoppen en lekker naar het strand te gaan.

avatar van Hans Brouwer
Sstttt schreef:
Zo is dat. Ik heb deze verzamelaar geleend uit de bibliotheek. Oud en recent werk van meestergitarist Carlos Santana verzameld op één cd. Het bijt elkaar zeker niet .

avatar van Thuurke
Ik heb deze met een andere tracklisting. Klopt bovenstaande lijst wel?

avatar van Hedser
Klopt vrij weinig van deze tracklist. Op mijn versie staat ook She's Not There, wat toch één van de beste nummers is.

Ik heb deze cd gekocht als introductie van Santana's muziek. Ik vond het nummers 'Smooth' met Rob Thomas erg goed, dus daarom nam ik de vele nieuwere nummers voor lief. Achteraf een verkeerde keuze, want de meeste nieuwere nummers kunnen lang niet tippen aan dat nummer. Toch blij dat ik deze gekocht heb, en ik zal binnenkort eens wat ouder werk van de beste man opzoeken.

avatar van goldendream
Wat werkend op een laag pitje liet ik deze ook op Spotify voorbijkomen. 'Supernatural' vind ik pijnlijk na het sterke 'Santana Brothers'. De twee opvolgers blijken in hetzelfde bedje ziek te zijn: Carlos wil populair zijn en voert niemendalletjes op om toch maar te scoren. En ook dit album hoort in dit rijtje, althans wat de nieuwe nummers betreft. Zelfs Jennifer Lopez passeert de revue. Het dieptepunt is bereikt en lager kan Santana niet vallen. Gelukkig volgt later 'Shape shifter', wat ook al op Spotify passeerde en weer hoop biedt. Gelukkig is deze reeks albums gestopt en kwam er niks met pakweg Beyoncé of een andere "zangeres" van dit beschamende kaliber.