Dominik Eulberg - Lepidoptera (2025)

Duitsland
Electronic / Dance
Label: !K7

1. Kleines Nachtpfauenauge (5:01)
  2. Grosser Schillerfalter (4:42)
  3. Brauner Bär (8:30)
  4. Roter Apollo (5:22)
  5. Grünes Blatt (7:42)
  6. Schwalbenschwanz (6:11)
  7. Stachelbeerspanner (6:45)
  8. Trauermantel (5:40)
  9. Mittlerer Weinschwärmer (6:15)
  10. Wundklee-Bläuling (5:29)
  11. Totenkopfschwärmer (5:09)
  12. Tagpfauenauge (4:02)
avatar van Blitz!
Altijd leuk een nieuwe plaat van Dominik Eulberg. Grosser Schillerfalter klinkt alvast veelbelovend.

avatar van VforVictor
Benieuwd! Ik vond Avichrom teveel een verlengstuk van Mannigfaltig en hoop op een nieuwe verfrissende aanpak!

VforVictor schreef:

Dit keer worden de vlinders behandeld, afgaande op wat ik al gehoord heb blijft hij toch bij dezelfde aanpak. Wel speels en opgewekt gefladder!

avatar van vivalamusica
De bioloog Eulberg heeft er een karakterstudie van gemaakt. Gaandeweg wordt het toch nog wel interessant, aan de hand van de muziek kan je je fantasie laten gaan op deze altijd wat mystieke lichtvoetige schepsels.

avatar van VforVictor
Hij zit nu in de spelert. Op het eerste gehoor erg interessant! Oordeel volgt.

vivalamusica schreef:

klinkt idd als lekker speels gefladder!

VforVictor schreef:

klinkt idd als lekker speels gefladder!

ik kan ervan genieten, dit speels vermakelijk gefladder

avatar van VforVictor
ja lekker speels gefladder maar nergens verassend! De tracks zijn prima en als je voor de eerste keer kennis maakt met de boswachter zal je het de hemel in prijzen. Echter ken ik al zijn werk inclusief de ep's en vind dit voortborduren op Mannigfaltig en Avichrom. Wel leuk dat ie nu de vlinders "behandeld" maar pas vanaf track 4 vind ik het interessant worden. De lijn van steeds minder techno en meer ambient word voortgezet, opzich niks mis mee maar waar Mannigfaltig enorm verschilde van Diorama en Diorama van Bionik is dat hier totaal niet het geval, jammer! Ik zit dus met een lichte teleurstelling de plaat te beluisteren. 3 sterren.