Sunburned Hand of the Man - Jaybird (2001)

Avant-Garde / Rock
Label: Manhand

1. Featherweight (7:21)
  2. The Jaybird (16:56)
  3. Soss, the Quilled Investigator (11:32)
  4. Eggshell Blues (18:34)
  5. Leaving the Nest (8:51)
  6. Too High to Fly No More (14:06)
avatar van Twilight
Ik heb het niet zo op live albums, maar deze band doet het als het aan mij ligt bijzonder goed live!
Terecht dat ze besluiten ook dit soort 'jam'-sessies gewoon uit te brengen, want het klinkt prima.
Wat moet dit gaaf zijn om live mee te maken!

Wat me zo boeit aan deze release is hoe ze om gaan met ritme en opbouw in elk nummer. Als een soort trance wordt elk nummer subtiel opgebouwd met zo nu en dan uitbarstingen die het geheel nog eens mooi opzwepen.
Ik ben niet zo'n dans-type, maar begin toch wel te bewegen bij deze muziek. Erg goed!

avatar van Paalhaas
Mijn hemel, wat een gruwelijk botte edits hebben de live-tracks van dit album. Ik kan daar echt slecht tegen (merkte ik). Verder wel prima jams te vinden hier, maar ook tracks die nou niet per se vereeuwigd hadden hoeven worden.