menu

Keef Hartley Band - The Time Is Near (1970)

mijn stem
4,00 (2)
2 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Blues / Rock
Label: Deram

  1. Morning Rain (3:02)
  2. From the Window (3:30)
  3. The Time Is Near (10:12)
  4. You Can't Take It with You (7:21)
  5. Premonition (4:26)
  6. Another Time, Another Place (2:37)
  7. Change (4:02)
totale tijdsduur: 35:10
zoeken in:
avatar van captain scarlet
4,0
Fijn album van een wat onderschatte en onterecht vergeten band. . Verdient alleen al 4 sterren voor het voortreffelijke "The Time is Near"

avatar van Mssr Renard
4,0
Keef Hartley (drummer, bandleider) levert hier een heerlijke plaat af, die ern mooie, veelzijdige mix is van jazzrock, funk, soul en bluesrock. Een blazerssectie, groovende ritmes, goede soulful leadzang, sterke composities. Gewoon een fijne plaat, met een fantastische leadsong (lekker lange gitaarsolo, plus trompetsolo en drumsolo).

Ik vind het overigens best uniek, trompetsolo's in de rock. Blazers in de rockmuziek was wel een 'ding' rond deze tijd (Chicago, Blood Sweat & Tears, IF). Maar binnen deze band gaan de heren goed los op de trompet, saxofoon etc., zoals op het jazzrockmonster You Can't It with You.

Voor de liefhebbers: Gary Thain speelde hier bas, voor hij naar Uriah Heep verhuisde.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:50 uur

geplaatst: vandaag om 13:50 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.