Nils Petter Molvær - Khmer - Live in Bergen (2025)

Noorwegen

7. On Stream (6:29)
  8. Tløn (12:44)
  9. Maja (5:16)
avatar van Broem
Fraaie release van mijn favoriete toeteraar Nils Petter Molvaer. Speelt ook nog eens mijn favoriete album, Khmer live. Met een sterren ensemble als band klinkt dit werkelijk fantastisch. Dit zijn vakmensen die vakwerk leveren. Aangevuld met nog wat songs van andere albums is dit een erg fijne release. Die gaat er op vinyl komen.

avatar van Boomersstory
Als groot fan van de moderne expirimentele toeter jazz ( Truffaz, Vloeimans, Ersahin,Davis, P.Molvaer) mocht deze live versie beslist niet ontbreken in mijn kast en onlangs vond ik de CD ook nog eens voor een uiterst schappelijk prijsje op het WEB.
Jammer dat de dubbel LP Kmer Live ruim 40 eu moet kosten want dat is natuurlijk het ultieme afspeelmedium. AL met al de opname op dit schijfje is prima. Nu hopen dat hij na Tilburg en Utrecht ( 2021/23) Den Haag eens bezoekt met zijn fantastische modern Jazz trio!!!!

avatar van Broem
Boomersstory schreef:

Weet niet welke verkoper die prijs vraagt maar bij Nils Petter Molvær: Khmer Live In Bergen (Purple Marble Vinyl) (2 LPs) – jpc.de kost hij 28 euro. Ik heb ‘m net binnen. Komend weekend eens op d’n draaitafel leggen. Prachtig album iig.

dank voor deze tip

Broem schreef:
Stitches en Baboon Moon eveneens aanraders.....

Boomersstory schreef:

Stilletjes denk ik zijn beste werk ooit.....

avatar van EttaJamesBrown
Vandaag probeer ik ‘Zwart Water’ van Kerstin Ekman uit te lezen. Ruim 100 bladzijden te gaan, dus dat gaat vanmiddag wel lukken.
Bedenk mij zojuist dat dit er prima bij gaat passen. Welaan, deze dag wordt een Molvaerdag