Fischer-Z - Punkt! (2025)

Label: So-Real

1. Conclusion (3:47)
  2. Wonder (3:53)
  3. Moonlight on a Lake of Diamonds (3:06)
  4. One Is Still One (3:46)
  5. Can't Undo (4:36)
  6. When Love Goes Wrong (3:21)
  7. Supermoon (3:46)
  8. 100 Wised Up Monkeys (3:41)
  9. Too Much (3:19)
  10. PUNKT! (2:58)
avatar van divart
De eerste single Conclusion is toch wel een heel goed nummer. De b-kant When Love Goes Wrong is anders maar erg leuk. De tweede single: PUNKT! vond ik wat minder maar toch ook een fijn bijterig nummertje. En de rest moet ik nog naar luisteren. Ik ben benieuwd!

avatar van dix
dix
Leuk dat ze Michael Gira hebben gestrikt voor het artwork.

avatar van divart
Sterke nummers maar een eenheid is het niet. Kan komen omdat het een kunstproject is gemaakt door John Watts. Momenteel tourt hij door Duitsland langs alerlei galerien met de 10 kunstwerken gebaseerd op de liedjes (of andersom) een film en een acoustische optreden van de nummers van Punkt!

avatar van Poles Apart
dix schreef:
Leuk dat ze Michael Gira hebben gestrikt voor het artwork.

Die kan hier nog een puntje aan zuigen.

avatar van RonaldjK
Punkt! Verschenen in september en deze fan van Fischer-Z is er zeker in geïnteresseerd. Tot dusver kwam ik hem niet in fysieke vorm tegen, tenzij ik online ging winkelen. Groepsbaas John Watts legt op de site van de groep uit hoe het zit: "PUNKT! is not just music; it includes a collection of 10 artworks and a short film. The music will initially be released as series of limited edition bespoke vinyl records."

Wel, voor de elpee moet je 55 euro neertellen. Ik frons de wenkbrauwen. Toch maar eens via streaming gaan luisteren. Punkt! klinkt vervolgens als solowerk van Watts met uiteenlopende stijlen en sferen. Soms scheurt het stevig, soms domineren etherische toetsentapijten.
Normaliter houd ik wel van die variatie, hier echter wil het te vaak niet beklijven. Drie keer lukt dat wel: Wonder, 100 Wised up Monkeys en Too Much zijn mijn favorietjes.

De overige hebben kennelijk nodig dat de kunstwerken erbij worden getoond, willen ze beter doordringen. De gebrekkige distributie en absurd hoge prijs helpen daarbij niet: met een fysiek exemplaar in handen zou ik wellicht positiever gestemd raken.
Hopelijk komt dit soort-van-tussendoortje later alsnog redelijk geprijsd uit en anders heb ik pech. Want meer dan vijf euro per liedje betalen voor een verzameling van 36 minuten die te vaak te mager is, dat is te veel. Dan veel liever een leuk concert van Fischer-Z, een groep (sinds 1987 eigenlijk het soloproject van Watts) die immers veel moois heeft gebracht.