Brian Protheroe - Comin Up Midnight (2025)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Comin Up Midnight (3:07)
  2. Shadow Waltzing (3:08)
  3. Midnight Train to Heaven (2:34)
  4. The Song About the Moon (4:05)
  5. Crying in the Road (3:39)
  6. Breathing (2:44)
  7. Very Very English [Remix] (4:01)
  8. Easy Way to Your Heart [Remix] (4:04)
  9. Find the Shine (3:48)
avatar van Tonio
In 2023 werd ik compleet verrast door een nieuw album van Brian Protheroe. En dat na bijna 50 jaar! Heeft daarmee vermoedelijk een record gebroken, maar dat terzijde.

Zijn 3 albums van begin jaren 70 waren destijds origineel, en zijn dat nog altijd. Mede door een kristalheldere geluidskwaliteit ben ik die albums gedurende al die jaren regelmatig en met veel plezier gaan beluisteren.

Van A Salisbury Boy verwachtte ik niet veel. Maar dat viel dus toch mee. Kwam uiteraard niet in de buurt van die eerste drie, maar was toch een heel genietbaar album.

En wéér werd ik verrast, ditmaal door deze Comin Up Midnight. Helaas valt het ditmaal niet mee. Onsamenhangend en over de hele linie mindere songs.

Maar niet getreurd: ik ga die eerste drie binnenkort weer eens draaien!