Michael Barnett - One Song Romance (2014)

1 stem

Folk / Country
Label: Compass

1. It'll Be Alright (4:09)
  2. Change Her Mind (4:27)
  3. Hopped the Train to Hudson (3:29)
  4. It Wasn't Meant to Be That Way (3:52)
  5. Little Darlin' (3:53)
  6. More Strangs (2:48)
  7. Dig Dig Dig (3:53)
  8. Raindrops and Puddles (3:43)
  9. Bottom of the Barrel (3:10)
  10. Light Me a Lantern (3:28)
  11. New Barnes (2:35)
  12. One Song Romance (2:49)
avatar van potjandosie
Michael (Mike) Barnett is een uit Nashville, Tennessee afkomstige fiddler actief in het bluegrass/roots genre en hij speelde als sessiemuzikant o.a. mee op albums van Ricky Skaggs.

op dit debuut solo album staan 12 zelfgeschreven liedjes waaronder 5 vrij complexe instrumentale nummers (3,6,8,9 en 11). de muziek vliegt een beetje alle kanten op met de rag time/Western Swing van "More Strangs", instrumentale jazz "Raindrops and Puddles" of de instrumentale bluegrass "New Barnes", een nummer met de inmiddels niet meer actieve progressieve bluegrass band The Deadly Gentlemen.

sterkhouders zijn de liedjes "Change Her Mind" met een lead vocal van Tim O'Brien en harmoniezang van Aoife O'Donovan, "Little Darling" wederom met zang van Tim O'Brien en de afsluitende ballad "One Song Romance" met leadzang van Aoife O'Donovan. op het matige "Light Me a Lantern" verzorgt Sarah Jarosz de harmony vocal.

Michael Barnett werd in 2021 getroffen door een hersen aneurysma en was lange tijd niet meer actief in de muziek, waarna hij weer ging optreden als lid van Kentucky Thunder, de band van Ricky Skaggs.

Album werd geproduceerd door Michael Barnett
Recorded at Grand Street Recording, Brooklyn, New York