John Lee Hooker - The Standard School Broadcast Recordings (2025)

Blues
Label: BMG

1. Bad Boy (9:28)
  2. Hard Times (7:54)
  3. Rock with Me (7:06)
  4. Should Have Been Gone (6:36)
  5. I Hate the Day I Was Born (9:02)
  6. When My First Wife Left Me / Hobo Blues (7:56)
  7. Sally Mae * (4:43)
  8. Coast Recorders Jam * (5:29)
BMG brengt nu wel een heel fraai concert uit van John Lee Hooker. Opgenomen in de Coast Recorders Studio in San Francisco in 1973. John Lee Hooker is in topvorm met zang en elektrische gitaar, zijn zoon Robert speelt werkelijk fantastisch piano, bassist Gino Skaggs speelt retestrak en -goed en Ken Swank drumt de boel prima bij elkaar.

Werkelijk alle songs zijn heel erg goed tot geweldig. Je vraagt je af of dit niet een speciale (RSD) release had moeten zijn. Nu kun je de uitstekend klinkende en gemasterde LP wel overal en betaalbaar krijgen. Een fraaie uitgave en een absolute aanrader!

avatar van MarkS73
Geweldig optreden inderdaad, het optreden knalt je speakers uit en mede vanwege het pianospel swingt het de pan uit. Met enige regelmaat verschijnen er nog steeds geweldige (live) albums van JLH, wat mij betreft mogen ze daar nog lang mee doorgaan...

avatar van spinout
Nogal saai album van John Lee Hooker. De lengte van de nummers werkt ook niet echt mee.

avatar van MarkS73
spinout schreef:

Maar jij bent dan ook van de korte nummers, voor langenummersliefhebbers is dit een geweldige plaat