Tom Middleton - Lifetracks (2007)

Electronic
Label: Big Chill

1. Prana (4:44)
  2. Beginning of the Middle (5:23)
  3. Shinkansen (The Odyssee) (8:22)
  4. Serendipity (4:22)
  5. Sea of Glass (3:20)
  6. Yearning (6:01)
  7. Optimystic (6:01)
  8. St. Ives Bay (6:23)
  9. Margherita (6:12)
  10. Moonbathing (7:59)
  11. Astral Projection (4:40)
  12. Enchanting (5:13)
avatar van John Doe
Nieuw album van het belangrijkste lid van Global Communication. Je hoort er wel wat ambient klanken van terug, alleen dit is andere muziek: feelgood downtempo dat een zomers gevoel oproept. De nummers 3, 5, 8-12 zijn al eerder verschenen van '99 tot en met 2006, de laatste drie nummers op mix-CD's van Tom. Terwijl hij al lang meegaat is dit is toch het eerste volledige album uit z'n leven. Lifetracks staat waarschijnlijk ook ten dele voor de liederen ván zijn leven

De nummers klinken wat easy listening, maar het gevoel zit er goed in. Het levert een aantal zalige chill-out nummers op: Skinkansen (eerder uitgebracht onder de titel The Odyssee), Serendipity en de laatste 4 nummers. De andere helft vind ik wat minder, maar luistert ook best goed weg. Mooie piano's, sterk pielende gitaarloopjes, 4 Hero achtige strings en wat goede snufjes ambient komen o.a. langs. Zeker een aardig albumpje.