Hit-Boy & The Alchemist - Goldfish (2025)

Label: ALC

1. Doing My Best (2:44)
  2. Business Merger (3:37)
  3. Show Me the Way (3:28)
  4. Mick & Cooley (1:45)

met Conway the Machine

5. Ask for Me (3:17)
  6. Ricky (4:16)
  7. Groupie Love (2:58)
  8. Celebration Moments (3:53)

met Havoc

9. Home Improvement (4:03)
  10. Recent Memory (2:44)
  11. Walk in Faith (2:43)
  12. Not Much (4:26)

met Boldy James

13. Drawing Bridges (3:08)

met Johnathan Hulett

14. All Gas No Brakes (3:25)

met Jay Worthy en Big Hit

15. God Is Great (3:16)
avatar van Yestsida
Raps steeds van Hit-Boy en The Alchemist.

Producties:
1. Hit-Boy
2. Hit-Boy
3. The Alchemist
4. Hit-Boy (vocalen enkel door Conway)
5. The Alchemist
14. Chase N. Cashe
15. The Alchemist

avatar van Yestsida
Sterk album.

Hit-Boy en The Alchemist werken vaak samen met dezelfde artiesten, en op dezelfde albums. Zo nu en dan komen ze echt samen om tezamen muziek te creëren. Denk bijvoorbeeld aan het nummer Slipping Into Darkness, het collaboratiealbum met de vader van Hit-Boy (Big Hit) en de micro-EP van deze twee gastheren, beide projecten zagen vorig jaar het daglicht.

Ze produceren niet samen. Hit-Boy heeft voor 8 producties gezorgd, The Alchemist voor 6. Wel rappen ze beide, steeds vol overtuiging, samen op elk nummer. Mick & Cooley is de enige uitzondering op deze regel, aangezien Conway the Machine de enige is die rapt over die beat van Hit-Boy.
All Gas No Brakes is een andere uitzondering... de gastheren zijn beide wel te horen maar de beat komt van Chase N. Cashe.

GOLDFISH heb ik al veel beluisterd sinds het uit is en per luisterbeurt geniet ik er precies steeds meer van. Productioneel zit het, zoals we wel mogen verwachten, uitstekend in elkaar. Het lukt me trouwens niet altijd om te herkennen van wie de beat van een bepaald nummer is, dit terwijl ik beide heren normaal toch duidelijk een andere stijl vind hebben.
Bij The Genuine Articulate liet ik het al eerder vallen, The Alchemist komt de laatste tijd ook zeer goed naar voren als rapper. Wat geniet ik van zijn raps en zijn nonchalante zelfvertrouwen! Hit-Boy doet me als rapper dan weer wat minder, maar storen doet hij absoluut niet.

Business Merger, Mick & Cooley, Ask for Me, Ricky, Recent Memory, Not Much, God Is Great en voornamelijk Drawing Bridges zijn mijn favorieten.
Groupie Love vind ik de zwakste schakel, geef me dan maar het origineel van G-Unit. Deze beat komt, zo te horen, maar niet op gang. Daarnaast ben ik ook niet volledig overtuigd van de instrumental van All Gas No Brakes.
Qua gastartiesten steelt Conway duidelijk de show op die banger van Hit-Boy. Zéér sterk nummer. Duidelijk waarom de gastheren niet mee rappen, dit kunnen ze met alle respect niet evenaren. Beide heren blijven in hoofdzaak producers.

Sterk collaboratiealbum dat best meer aandacht mag krijgen.

avatar van Nr.4
Dikke plaat ja. Moest er ff inkomen, maar vind de vibe op deze tof. En eens met Yestsida wat betreft de rapkwaliteiten van beide heren.