Tequila Sunrise (1988)

Label: Capitol

1. Ann Wilson en Robin Zander - Surrender to Me (4:08)
  2. Duran Duran - Do You Believe in Shame? (4:24)
  3. Crowded House - Recurring Dream (3:24)
  4. Ziggy Marley and the Melody Makers - Give a Little Love (4:02)
  5. The Everly brothers en The Beach Boys - Don't Worry Baby (3:18)
  6. Andy Taylor - Dead on the Money (4:05)
  7. The Church - Unsubstantiated (3:22)
  8. Bobby Darin - Beyond the Sea (2:54)
  9. Dave Grusin - Tequila Dreams (4:17)

met Lee Ritenour

10. Dave Grusin - Jo Ann's Song (4:11)

met David Sanborn

avatar van RonaldjK
Soundtrack vol pop en hardrock, geschikt voor de tienerkamer van 1988. Geopend wordt met een honderd-in-een dozijn-ballade die enigszins wordt gered door de stemmen van Robin Zander (Cheap Trick) en Ann Wilson (Heart). Het wordt gevolgd door het sterkere Do You Believe in Shame? van Duran Duran, waarna uptempo pop volgt van Crowded House in Recurring Dream en slappe popreggae van Ziggy Marley met Give a Little Love met een ooh-la-la-koortje.
De eerste helft sluit af met een onwaarschijnlijke samenwerking vol close-harmonyzang tussen The Everly Brothers en Beach Boys in Don't Worry Baby. De tiener van toen zal geen idee hebben gehad wie dit waren, maar als filmliedje best te doen.

De B-kant opent stevig met ex-Duran Duranman Andy Taylor, die met gitarist en ex-Whitesnaker Bernie Marsden het aardig rockende Dead on the Money brengt. Hoogtepunt van de plaat is voor mij Unsubstantiated van de Australische wavegroep The Church, heerlijk melancholisch.
Afgesloten wordt met afwijkend werk. Eerst bigband met crooner Bobby Darin in Beyond the Sea uit 1958. Dan het titelnummer, instrumentale popfusion van Lee Ritenour en Dave Grusin en als slot is het wederom Ritenour die met David Sanborn het zwoele JoAnn's Song brengt.

Als film kreeg het grote bezoekersaantallen lees ik op MovieMeter. Wie naar aanleiding van deze tracklist nieuwsgierig is kan de trailer bekijken en zien hoe jong Michelle Pfeiffer, Mel Gibson en Kurt Russell waren. Ik pas...

avatar van gaucho
Surrender to me heb ik nog op een single. Voornamelijk gekocht vanwege de grote namen op het hoesje, ik kende het nummer voorheen ook niet, al schijnt het wel een behoorlijke hit geweest te zijn in de VS. Inderdaad: beetje dertien in een dozijn. Het is dat Ann Wilson en Robin Zander het zingen...

avatar van RonaldjK
Sinds 24 december '88 in de Billboard Hot 100, in maart op #6 piekend met één plekje hoger Paradise City van Guns 'n Roses en op #1 Lost in Your Eyes van Debbie Gibson. Wie? Een naam die ik kennelijk heb verdrongen.